Εργατικό κίνημα
Παίδων Πεντέλης: Κινητοποιήσεις εργαζόμενων

Kατάληψη των γραφείων της διοίκησης του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου οργάνωναν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων της Βορειοανατολικής Αττικής, την Τρίτη 26/6. Αφορμή στάθηκε η απόφαση του Υπουργείου να μεταφέρει ιατρικό προσωπικό ΩΡΛ από το Παίδων Πεντέλης, στο Παίδων Αγ.Σοφία, κίνηση που θα έχει σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο της ωτορινολαρυγγολογικής κλινικής του Παίδων Πεντέλης. Όπως λένε και οι εργαζόμενοι, το Υπουργείο, αντί να προσλάβει νέους μόνιμους εργαζόμενους, κλείνει μια τρύπα ανοίγοντας μια άλλη. 

Το πρωί της Δευτέρας 25/6 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και συνέλευση έξω από τα εξωτερικά ιατρεία του Παίδων Πεντέλης, με τη συμμετοχή κι αλληλέγγυων εργαζόμενων από τα νοσοκομεία Αμ.Φλέμινγκ, Σισμανόγλειο και την ΑΔΕΔΥ. Όλοι οι εργαζόμενοι ήταν υπέρ των άμεσων κινητοποιήσεων κι αποφασίστηκε η κατάληψη της επόμενης ημέρας. 

"Πρέπει να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις με κλιμάκωσή τους και συντονισμό, όχι μόνο με τα σωματεία των συνεργαζόμενων νοσοκομείων αλλά και με τους πολίτες, τους εργαζόμενους στους τοπικούς δήμους, τους δασκάλους και τους καθηγητές των σχολείων της περιοχής” δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Πάνος Λιαπόπουλος, αν.γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στο Παίδων Πεντέλης. “Ο αγώνας για σωτηρία του Νοσοκομείου μας δεν είναι ξέχωρος από τον κοινό αγώνα που δίνουμε όλοι για Δημόσια Υγεία, Δημόσια Παιδεία, ΟΤΑ λειτουργικούς με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού κι επαρκή χρηματοδότηση, για αξιοπρεπείς μισθούς και ασφάλιση, για δουλειά με ασφαλή ωράρια και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας" συμπλήρωσε.