Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Χανιά: Εκδήλωση ΣΕΚ «Οι αγώνες του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος σήμερα»

Εν όψει του Pride του Ηρακλείου και για να οργανώσουμε τη συμμετοχή μας σε αυτό, διοργανώσαμε στα Χανιά εκδήλωση του ΣΕΚ με τίτλο «Οι αγώνες του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος σήμερα». Ομιλήτριες ήταν η Μαρία Καλιτσουνάκη από το ΣΕΚ και η Δανάη Δετοράκη από την Queer Corfu. Η προσέλευση ήταν εντυπωσιακή.  

Έγινε μια πολύ καλή κουβέντα, ξεκινώντας από τις εισηγήσεις: περιλάμβαναν το ζήτημα της γυναικείας και ΛΟΑΤΚΙ+ καταπίεσης, το γιατί είναι ταξικό ζήτημα το τσάκισμά της, ποιος μπορεί να κερδίσει τα ίσα δικαιώματα, ποιος διακινεί τις σεξιστικές ιδέες και επωφελείται από αυτές. Από την Queer Corfu έγινε ενημέρωση για το πού βρίσκονται τα πράγματα σήμερα καθώς και για το ζήτημα της λογοκρισίας του LGBT+ κινήματος στη δημόσια τηλεόραση, ένα ζήτημα που συζητήθηκε όταν είχε απαγορευθεί το σποτ του Pride.

Ο Σεραφείμ και η Δώρα έβαλαν το ζήτημα της εκπαίδευσης και πώς παλεύονται τα ζητήματα του σεξισμού μέσα από τα σωματεία δασκάλων και καθηγητών. Αντίστοιχα ένας μαθητής κατήγγειλε τον εκφοβισμό που δέχεται στο σχολείο του και την απραγία των καθηγητών του, πράγμα που δείχνει ότι πράγματι η συζήτηση αυτή είναι επιτακτική.