Οικονομία και Πολιτική
Kαμιά ψήφο για τη μαύρη δεξαμενή της Δεξιάς

Ο Καρατζαφέρης ποζάρει στις προεκλογικές του γιγαντοαφίσες φορώντας γάντια του μποξ, με τα οποία υποτίθεται ότι δίνει «γροθιά στο κατεστημένο» και σε άλλες μας καλεί να πάμε μαζί του «χέρι-χέρι» γιατί «διαφέρει». Παριστάνει τη ριζοσπαστική δύναμη που τα βάζει με την «πλουτοκρατία και τα μεγάλα τζάκια». Λέει αυτές τις υποκρισίες, τη στιγμή που ο ίδιος δηλώνει επίσημα μια τεράστια περιουσία, πενήντα και παραπάνω ακίνητα έχει στην ιδιοκτησία του. Στην πραγματικότητα, το κόμμα του Καρατζαφέρη, ο ΛΑΟΣ, είναι η ντόπια ποικιλία του Λεπέν στην Ελλάδα και αυτό που του αξίζει είναι το πιο άγριο μαύρισμα στις 16 Σεπτέμβρη. 

Από την πρώτη στιγμή ο ΛΑΟΣ έγινε η στέγη για κάθε λογής φασίστες, νοσταλγούς της χούντας. Αλλωστε η σχέση του Καρατζαφέρη με αυτά τα κυκλώματα πάει αρκετά πίσω στο χρόνο, από τις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν από το κανάλι του καλούσε τη ΝΔ να δώσει κανέναν υφυπουργείο στα «παιδιά» της Χρυσής Αυγής. Το χέρι-χέρι του Καρατζαφέρη σημαίνει ένα χέρι στους μαύρους δεσποτάδες και τις παρεκκλησιαστικές οργανώσεις και το άλλο χέρι σε καραμπινάτους φασίστες όπως τον Κ. Πλεύρη, ή τον Μ. Βορίδη του πρώην «Ελληνικού Μετώπου» που προσπαθούν να «ανακυκλωθούν» μέσα από την συμμετοχή σε ένα «καθώς πρέπει» κοινοβουλευτικό κόμμα. 

Το ότι οι φασίστες φορέσαν το κοστούμι του κοινοβουλευτικού, δεν τους κάνει λιγότερο επικίνδυνους. Στη διπλανή στήλη υπάρχει η καταγγελία της ΕΝΑΝΤΙΑ Ζωγράφου, για τις απειλές που εξαπέλυσαν τραμπούκοι του Καρατζαφέρη. Δεν είναι η πρώτη φορά. Στις 15 Ιούνη, για παράδειγμα, τρεις ακροδεξιοί τραμπούκοι, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του ΛΑΟΣ, είχαν επιτεθεί σε συνεργείο της Εργατικής Αλληλεγγύης στου Ζωγράφου, τραυματίζοντας τον Γιώργο Τσαμούρη. 

Ο κόσμος που ήταν μαζεμένος στην πλατεία έπιασε τον ένα από τους τραμπούκους. Και ποιος εμφανίστηκε ως δικηγόρος του στο αστυνομικό τμήμα; Ο Βορίδης, υπαρχηγός του Καρατζαφέρη και πρώην φύρερ του Ελληνικού Μετώπου. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτό το καρκίνωμα να επεκταθεί στις γειτονιές μας, με τα γραφεία και τις οργανώσεις του ΛΑΟΣ να αποτελούν ορμητήρια για επιθέσεις σε μετανάστες, αγωνιστές της Αριστεράς. 

Το άλλο μεγάλο ψέμα που λεει ο Καρατζαφέρης είναι ότι η είσοδος του ΛΑΟΣ στη βουλή θα αποτελέσει πλήγμα για τον «διπολισμό». Η αλήθεια είναι ότι ο Καρατζαφέρης αποτελεί τη δεξαμενή της μαύρης αντίδρασης που θα επιστρατευθεί για να δώσει «χέρι-χέρι» βοήθεια στη Νέα Δημοκρατία για να σχηματίσει κυβέρνηση σε περίπτωση που έρθει πρώτη μεν, αλλά χωρίς να εξασφαλίζει την απόλυτη πλειοψηφία στη βουλή. Αυτό θα γίνει είτε με την επίσημη συναίνεση του ίδιου του Καρατζαφέρη είτε χωρίς αυτήν. 

Για τη ΝΔ και τη δεξιά τέτοιου τύπου «μεταγραφές» είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Ας θυμηθούμε μόνο ότι το 1990 ο Μητσοτάκης σχημάτισε πλειοψηφία στη βουλή εξαγοράζοντας ένα άλλο μπουμπούκι της εθνικοφροσύνης, τον Κατσίκη της τότε ΔΗΑΝΑ. Το ίδιο μπορεί να γίνει και σήμερα με τους πολιτευτές του Καρατζαφέρη. 

Γι’ αυτό, ούτε μια ψήφος από την οργή και την αγανάκτηση που νιώθουν χιλιάδες άνθρωποι δεν πρέπει να σπαταληθεί στο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη. Μαυρίζουμε τον Καραμανλή και το μαύρο δεκανίκι του. Πραγματικά, αυτά τα δυο πάνε «χέρι-χέρι».


Tραμπούκικη επίθεση στου Zωγράφου

Την Παρασκευή 31 Αυγούστου, μέλη του ΛΑΟΣ, στην πλατεία Γαρδένια του Ζωγράφου, απείλησαν τους συντρόφους και τις συντρόφισες της ΕΝΑΝΤΙΑ, με προπηλακισμούς και καταστροφή του προεκλογικού περίπτερου που έχει στηθεί στην πλατεία. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι φασίστες του Καρατζαφέρη κάνουν τέτοιου τύπου επιθέσεις. Δυόμισι μήνες πριν στις 15 Ιούνη είχαν προχωρήσει ακόμα περισσότερο. Είχαν επιτεθεί σε συνεργείο της Εργατικής Αλληλεγγύης στο ίδιο σημείο, με κραυγές του τύπου «έτσι γ.. το ΛΑΟΣ». Το αποτέλεσμα ήταν  ο άγριος ξυλοδαρμός του Γιώργου Τσαμούρη, που κατέληξε στο νοσοκομείο. 

Η παρουσία της ΕΝΑΝΤΙΑ ενοχλεί φαίνεται τους τραμπούκους του Καρατζαφέρη στου Ζωγράφου γιατί ξεσκεπάζει το πραγματικό τους πρόσωπο. Ο Γιάννης Τσαμούρης, πατέρας του τραυματισμένου από την επίθεση της 15/6, κατεβαίνει υποψήφιος της ΕΝΑΝΤΙΑ στη Β’ Αθήνας. Δυναμώνοντας την Ενωτική Αντικαπιταλιστική Αριστερά στην κάλπη και στους αγώνες, είναι η καλύτερη εγγύηση ότι οι φασίστες θα γυρίσουν πίσω στους υπονόμους που ανήκουν, και στου Ζωγράφου και σε κάθε γειτονιά.