Εργατικό κίνημα
ΜΚΟ Άρσις: Στάση εργασίας εργαζόμενων, 17/7

Με στάση εργασίας την Τρίτη 17/7 απάντησαν οι εργαζόμενοι της ΜΚΟ Άρσις στην εκδικητική απόλυση δύο συναδέλφων τους. Οι δύο εργαζόμενοι, που εργάζονταν στο safe zone του Σχιστού, κλήθηκαν την περασμένη βδομάδα από τη διοίκηση, είτε να υπογράψουν συμβάσεις με ημερομηνία λήξης στις 31/7, είτε “να μην πάνε για δουλειά τη Δευτέρα”.

Οι εργαζόμενοι αρνήθηκαν να υπογράψουν, λέγοντας πως θεωρούν την εργασιακή τους σχέση ως σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου και θεωρούν την απόλυσή τους συνδικαλιστική δίωξη, καθώς έχουν συμμετάσχει σε μια σειρά κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις όλο αυτό το διάστημα. Και οι δύο εργαζόμενοι είναι ιδρυτικά μέλη του υπό σύσταση σωματείου εργαζομένων στη συγκεκριμένη ΜΚΟ κι ο ένας από αυτούς είναι μέλος της προσωρινής του διοίκησης.

“Η εργασιακή επισφάλεια με τις ανανεώσεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου στόχο έχει οι εργαζόμενοι να ζουν υπό καθεστώς φόβου και να μην διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις αρχίσαμε να διεκδικούμε καλύτερες εργασιακές σχέσεις, συμβάσεις αορίστου χρόνου, δύο μέλη του υπό σύσταση σωματείου μας, απολύονται.

Αυτή η στάση της Διοίκησης, θα μας βρει απέναντι της” δηλώνουν οι εργαζόμενοι της Άρσις, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία της ΜΚΟ, με το πανό του σωματείου τους.