Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
H Διεθνής Διακήρυξη ενάντια στο ρατσισμό

Η Διακήρυξη της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Τάσης «Ενάντια στη ρατσιστική εξόρμηση στην Ευρώπη» κάνει αυτές τις μέρες το γύρο του κόσμου. Το κάλεσμά της για ενωτική και συντονισμένη δράση ενάντια στις ρατσιστικές πολιτικές ΕΕ-Τραμπ, ενάντια στην ακροδεξιά και τους φασίστες που προσπαθούν παντού να σηκώσουν κεφάλι, βρίσκει μαζική απήχηση από τις ΗΠΑ μέχρι την Κορέα.

Η δημοσιοποίηση της Διακήρυξης έγινε στα αγγλικά στις 13 Ιούλη στο σάιτ της Τάσης, internationalsocialists.org, και του SWP της Βρετανίας. Την ίδια μέρα, μεταφράστηκε από το ΣΕΚ στα ελληνικά και ανέβηκε στο σάιτ του κόμματος, sekonline.gr, ενώ τυπώθηκε και σε χιλιάδες αντίτυπα που διακινούνται μαζικά από τους συντρόφους και τις συντρόφισσες σε εργατικούς χώρους και γειτονιές σε όλη την Ελλάδα.

Τις επόμενες μέρες δεκάδες οργανώσεις και κόμματα που συμμετέχουν στην Διεθνιστική Σοσιαλιστική Τάση σε όλον τον κόσμο, από την Ευρώπη και την Ασία μέχρι τη Μέση Ανατολή, τη μετέφρασαν και την κυκλοφόρησαν στις χώρες τους. Η εμβέλειά της όμως ήταν ακόμα μεγαλύτερη και είχε αντίκτυπο στην αριστερά διεθνώς, φτάνοντας να κυκλοφορεί σε περισσότερες γλώσσες και χώρες από τις δυνάμεις της Τάσης.

Η Διακήρυξη έχει μεταφραστεί ήδη σε πάνω από δεκαπέντε γλώσσες -ανάμεσά τους πολωνικά, δανέζικα, φινλανδικά, τούρκικα, αραβικά, κορεάτικα, γαλλικά, ισπανικά, καταλανικά, γερμανικά, ολλανδικά, τσέχικα, κινέζικα. Οι φωτογραφίες που κοσμούν τη σελίδα είναι ένα μικρό δείγμα της παγκόσμιας απήχησής της.