Αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα
Θεσσαλονίκη: Φασιστική επίθεση στη Ναβαρίνου

Η ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει την επίθεση με ρατσιστικά κίνητρα που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στην πλατεία Ναβαρίνου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Ομάδα 15 φασιστών επιτέθηκαν σε τέσσερα άτομα, εκ των οποίων οι τρεις μετανάστες. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι οι δράστες, που φορούσαν κράνη, επιτέθηκαν στους νεαρούς με λοστούς και πυρσούς, ενώ ένας από τους επιτιθέμενους κρατούσε μαχαίρι. Φώναζαν «να φύγετε από εδώ, να πάτε στη χώρα σας» και χτυπούσαν όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Όπως έγινε γνωστό, ο 28χρονος Αλγερινός δέχτηκε χτύπημα με μαχαίρι στο πόδι, ενώ ένας 33 χρόνος Έλληνας που βρισκόταν στην πλατεία δέχτηκε πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι και το σώμα.

Την ώρα που ένα ορμητικό κύμα αλληλεγγύης συμπαραστέκεται με κάθε τρόπο στα θύματα των πυρκαγιών στην Αττική, με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην πρώτη γραμμή, οι φασίστες δείχνουν το αληθινό τους πρόσωπο. Όχι αυτό του υπόδικου Λαγού, που προσπαθεί να ξεπλυθεί ανάμεσα στα συντρίμμια, αλλά των οπλισμένων τραμπούκων που προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τις γειτονιές μας.

Δεν θα περάσουν! Τα φασιστοειδή που παρέμειναν ατιμώρητα και ασύλληπτα από την Αστυνομία, όταν ενθαρρυμένα από τα εθνικιστικά συλλαλητήρια έκαψαν την κατάληψη Libertatia στο φως της μέρας, αποθρασύνονται και επιτίθενται ξανά. Το αντιφασιστικό κίνημα έχει τη μνήμη και την εμπειρία να σταματήσει τις φασιστικές συμμορίες. Το εργατικό κίνημα και η νεολαία χρειάζεται να κάνουν δικιά τους υπόθεση την πλήρη απομόνωση των νεοναζί, κάτι που δεν κάνει ούτε η κυβέρνηση ούτε η Βουλή, αφήνοντας την Αστυνομία να συγκαλύπτει τη δράση τους, συλλαμβάνοντας τα θύματα ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων και επιτρέποντας τους να εμφανίζονται σε επίσημες τελετές και στα ΜΜΕ. Ο αγώνας για να γκρεμίσουμε τα τείχη της Ευρώπης-φρούριο, για ανοιχτά σύνορα για τους κατατρεγμένους, για άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες, για να αποκρούσουμε την ισλαμοφοβία, τον αντισημιτισμό και το σεξισμό αποτελεί προτεραιότητα για το κίνημα των εργαζόμενων και της νεολαίας, που δίνει μάχες κατά της λιτότητας και των περικοπών.

Επόμενος μεγάλος σταθμός του κινήματος πρέπει να είναι ένα μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο στις 15 Σεπτέμβρη, στα 5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

ΚΕΕΡΦΑ Θεσσαλονίκης