Εργατικό Κίνημα
SELLER HELLAS: Κινητοποίηση εργαζόμενων, 4/9

Κινητοποίηση έξω από την εταιρία ηλεκτρολογικού υλικού Seller Hellas στο Μενίδι, πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης 4/9, μέλη του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών και άλλων συλλογικοτήτων. Αφορμή για την κινητοποίηση ήταν η απόλυση του εργαζόμενου Γ.Π, επειδή αρνήθηκε να δώσει το δακτυλικό του αποτύπωμα στο αφεντικό (!). 

Συγκεκριμένα, στα τέλη Ιούλη η εργοδοσία ανακοίνωσε ότι η είσοδος στην εταιρία θα γίνεται με δακτυλικό αποτύπωμα, ενώ παράλληλα θα εγκαταστούσε και σύστημα παρακολούθησης με κάμερες προκειμένου όπως τους δήλωσε “να διαπιστώσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πόσο παραγωγικό χρόνο χάνουν στη διάρκεια του ωραρίου τους”. Ζητήθηκε μάλιστα από τους εργαζόμενους να υπογράψουν έντυπο με το οποίο συναινούνε στις μεθόδους ελέγχου και παρακολούθησής τους και η όποια άρνηση θα επιφέρει ποινές! Μετά από παρέμβαση του ΣΜΤ στις αρχές Αυγούστου, η εργοδοσία δεσμεύτηκε ότι δεν θα εφαρμόσει το μέτρο, φρόντισε ωστόσο να εκδικηθεί για αυτή την υποχώρηση με την απόλυση εργαζόμενου που αρνήθηκε από την αρχή το μέτρο.

“Απαιτούμε να ακυρωθεί η παράνομη και εκδικητική απόλυση του συναδέλφου - Δε θα ανεχθούμε καμιά απόλυση εργαζόμενου που αρνείται την παραβίαση των προσωπικών του δεδομένων! Τέρμα τώρα στα εργασιακά κάτεργα” τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΣΜΤ.