Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Μαχμούντ Μεσαφέρ: O Αιγύπτιος ψαράς που έσωσε ζωές στο Μάτι μας καλεί στο Σύνταγμα

Ο Μαχμούντ Μεσαφέρ

Ήρθα στην Ελλάδα όταν ήμουν 16 χρόνων. Έχω κλείσει 30 χρόνια εδώ. Είμαι ψαράς και δουλεύω σε καΐκι ψαράδικο στη Ν. Μάκρη. Εκείνη τη μέρα της πυρκαγιάς στο Μάτι, ήμουν με το αφεντικό μου στο καΐκι. Ήμασταν οι πρώτοι που πήγαμε να σώσουμε τον κόσμο. Ξεκινήσαμε πριν από όλους στις 6 η ώρα και σώσαμε 73 άτομα και αρκετά ζώα. Μισή ώρα να αργούσαμε, όλος αυτός ο κόσμος θα πέθαινε. Ήταν μια πολύ δύσκολη κι επικίνδυνη κατάσταση. 

Μετά από ένα μήνα ο πρωθυπουργός με ευχαρίστησε και μου είπε ότι θα πάρω υπηκοότητα. Άλλωστε έχω ζήσει εδώ τόσα χρόνια, έχω μεγαλώσει εδώ και νιώθω Έλληνας. 

Αλλά θέλω να σας πω κάτι. Όταν πήγα εκεί στις φωτιές για να σώσω κόσμο, πήγα γιατί έχω μάθει από τη χώρα μου ότι πρέπει να κάνουμε το καλό για όλο τον κόσμο. Ευχαριστώ κι εγώ τον πρωθυπουργό και την κυρία Κούνεβα, για την υπηκοότητα, αλλά αυτό που θέλω να τους πω είναι να κάνουν το ίδιο και για όλους τους άλλους ξένους. Υπάρχουν εδώ στην Ελλάδα πάρα πολλοί καλοί άνθρωποι που δεν έχουν άδεια παραμονής, υπηκοότητα και χαρτιά. Ζητάω να κάνουν το ίδιο καλό και για αυτούς τους ανθρώπους.

Μαχμούντ Μεσαφέρ
Αιγύπτιος ψαράς στη Ν.Μάκρη