Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Αντιφασιστική 15 Σεπτέμβρη: Να είμαστε όλοι εκεί!

Συνέντευξη Τύπου της ΚΕΕΡΦΑ, 10/9. Από αριστερά: Κ. Παπαδάκης, Ρ. Κομπαντί, Κ. Μανταίος, Π. Κωνσταντίνου, Μ. Μεσαφέρ, Σ. Πρωτονοταρίου, Τ. Ασλάμ

Συνέντευξη Τύπου οργάνωσε η ΚΕΕΡΦΑ εν όψει του μεγάλου αντιφασιστικού συλλαλητηρίου στις 15 Σεπτέμβρη. Τη συνέντευξη άνοιξε ο συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, Πέτρος Κωνσταντίνου, ο οποίος θύμησε ότι 5 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα παραμένει ανοιχτή η διεκδίκηση για καταδίκη της Χρυσής Αυγής, ταυτόχρονα με το αίτημα για άνοιγμα των συνόρων για τους πρόσφυγες και κατάργηση των ρατσιστικών συμφωνιών της Ε.Ε. 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ίδια την 15η Σεπτέμβρη και τις διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον σε 7 πόλεις της Ελλάδας. “Είναι μια μεγάλη στιγμή διότι στην Ευρώπη η ακροδεξιά σηκώνει κεφάλι, απειλεί, συμμετέχει σε κυβερνήσεις και οι φασίστες βγαίνουν ξανά στους δρόμους. Όμως υπάρχει και η άλλη εικόνα. Η έκρηξη του αντιφασιστικού κινήματος. Τα δυο εκατομμύρια που διαδήλωσαν κατά του Τράμπ στο Λονδίνο, οι δεκάδες χιλιάδες αντιφασίστες στο Κέμνιτς, οι χιλιάδες που πολιόρκησαν τον Σαλβίνι και τον Όρμπαν στο Μιλάνο. Το συλλαλητήριο στις 15 Σεπτέμβρη είναι σταθμός σε αυτό το πανευρωπαϊκό κίνημα”. 

Σε αυτό το δισέλιδο και στις σελίδες 2 και 13, μπορείτε να δείτε αποσπάσματα των παρεμβάσεων στη Συνέντευξη Τύπου, καθώς και καλέσματα καλλιτεχνών.


Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χ.Α δίνουν τη μάχη στην τελική ευθεία της δίκης. Υπό κανονικές συνθήκες η δίκη αναμένεται να τελειώσει τη δικαστική περίοδο που ξεκίνησε αυτό τον καιρό. Από πέρυσι κι επειδή ο κλοιός σφίγγει γύρω από τους κατηγορούμενους και ειδικά γύρω από την ηγεσία της Χ.Α λόγω των αποδεικτικών στοιχείων, η Χρυσή Αυγή τραμπουκίζει απροσχημάτιστα. Έχει επιτεθεί στη δικηγόρο Ευγενία Κουνιάκη το Νοέμβρη του 2017 έξω από το Εφετείο και μέλη της χτύπησαν το στέκι Φαβέλλα στον Πειραιά τραυματίζοντας μια άλλη δικηγόρο από την πολιτική αγωγή. 

Η αναβίωση του εθνικισμού που επιχειρείται με το Μακεδονικό επιστρατεύει και νομιμοποιεί τη δράση διάφορων τραμπούκικων στοιχείων στην Αθήνα και κυρίως στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα η ευρωπαϊκή πολιτική απέναντι στους πρόσφυγες, δείχνει να πριμοδοτεί λύσεις οι οποίες αντιμετωπίζουν προβλήματα της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης και της κρίσης με στροφή προς τον εθνικισμό και το ρατσισμό. Έχουμε υποχρέωση να εντείνουμε τη μάχη και μέσα κι έξω από τα δικαστήρια. Να δώσουμε μια μάχη αλληλεγγύης, μια δυναμική αντίσταση στις απόπειρες διαχωρισμού των εργαζόμενων και των λαών ανάλογα με τις εθνικές και θρησκευτικές τους κατατάξεις. 

Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας

Να δώσουμε μια μάχη απέναντι στην προσπάθεια που γίνεται, όλη αυτή η κοινωνική δυσαρέσκεια να διαχυθεί όχι με στόχο εκείνους που προκαλούν την κρίση, τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και την οικονομική εκμετάλλευση, αλλά απέναντι στα ίδια τα θύματα της κρίσης όπως είναι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες. 

Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, αντιφασίστες, μετανάστες, νεολαία, να βγούμε στους δρόμους και να δείξουμε ότι είμαστε πολλοί περισσότεροι. Όπως στη Γερμανία αλλά και στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και παντού. Ακόμα κι αν δεν έχουν βρει το δρόμο της κοινής πολιτικής έκφρασης έτσι ώστε αυτή την κοινωνική πλειοψηφία να την μετασχηματίσουν και σε πολιτική πλειοψηφία, τέτοιες διαδηλώσεις όμως, όπως αυτή της 15/9, αποτελούν βήμα σε αυτή την κατεύθυνση. 

Δίνουμε τη μάχη κι εμείς οι δικηγόροι. Είμαστε ένα κομμάτι του αντιφασιστικού κινήματος μέσα στη δίκη, αλλά είμαστε κομμάτι του κινήματος κι έξω από τη δίκη. Το συλλαλητήριο στις 15/9 πρέπει να γίνει σταθμός για την επανεκκίνηση του αντιφασιστικού κινήματος σε πολύ πιο διευρυμένη βάση για να νικήσουμε και στις γειτονιές και στους δρόμους.

Κώστας Παπαδάκης
δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της ΧΑ

Πρώτα απ'όλα θέλω να ευχαριστήσω την ΚΕΕΡΦΑ. Είναι η φωνή των μεταναστών κατά του ρατσισμού και του φασισμού. Φωνή κάθε εργάτη που ζει εδώ. 

Από το 2009 μέχρι τώρα, κάθε μέρα που αγωνιζόμαστε, οι φασίστες μας λένε ότι θα μας κόψουν το λαιμό. Ο Ασφάκ στον Ασπρόπυργο χτυπήθηκε πολύ άσχημα, γιατί ενημέρωνε την κοινότητα για τις συνθήκες εκεί. Και οι φασίστες τον κυνήγησαν και τον χτύπησαν. Οι φασίστες, το μίσος, ο πόλεμος είναι από τη μια πλευρά. Αλλά είναι μεγάλη μας χαρά που από την άλλη είστε όλοι εσείς. Άνθρωποι, δικηγόροι, γιατροί που μας βοηθούν συνέχεια. Για αυτό κι εμείς κάνουμε το ίδιο. Φέρνω στο νου μου τα παιδιά από το Πακιστάν, που έδωσαν τη ζωή τους στο Κρυονέρι για να γλιτώσουν του συνανθρώπους τους που είχαν εγκλωβιστεί στις γραμμές του τραίνου. Φέρνω στο νου μου όταν έγιναν οι πλημμύρες στη Μάνδρα και πήγαμε και δουλέψαμε εκεί για να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας. Κι όταν η Χρυσή Αυγή πήγε εκεί και παρότρυνε τους κατοίκους να διώξουν τους μετανάστες, πήραν την απάντηση “εσείς να φύγετε. Τα παιδιά αυτά είναι δικοί μας άνθρωποί που μας έβγαλαν από τη λάσπη”. Είναι χαρά μου που έχουμε μαζί μας τον Μαχμούντ, τον ψαρά από τη Ν.Μάκρη που δεν σκέφτηκε μήπως κινδυνέψει η ζωή του, αλλά πήγε κι έσωσε δεκάδες ανθρώπους.

Το πρόβλημα είναι το μίσος. Το πρόβλημα είναι οι φασίστες. Δουλεύουν για χάρη του καπιταλισμού και να το ξέρετε: στόχος τους δεν είναι μόνο οι μετανάστες. Στόχος τους είναι κάθε άνθρωπος με ανθρωπιά. 

Να το ξέρουν. Δεν φοβόμαστε. Είναι πάρα πολύ λίγοι. Και σας συμβουλεύω όλους. Ποτέ μα ποτέ μην τους φοβάστε. Εκατοντάδες άνθρωποι που δέχτηκαν επιθέσεις, ακόμα και μαχαιριές, είναι ξανά στα πόδια τους και δεν τους φοβούνται. Γιατί υπάρχει ένας κόσμος ενωμένος.

Στις 15 Σεπτέμβρη πρέπει να είμαστε χιλιάδες. Για να πούμε ότι είμαστε αυτοί που μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Αυτοί που θα διώξουμε το μίσος και θα φέρουμε την αγάπη, την αλληλεγγύη και τη στήριξη για όλους. Ήδη χτες τα παιδιά μας φτιάξανε το πανό του σχολείου της κοινότητας στα Σεπόλια κι εκατοντάδες παιδάκια θα κατέβουν μαζί στη διαδήλωση. Οι τοπικές κοινότητες των Πακιστανών σε Νίκαια, Ρέντη –που τον τελευταίο ενάμιση μήνα γίνονται επιθέσεις– κι από αλλού ετοιμάζονται να κατέβουν κι αυτές στις 15 Σεπτέμβρη. 

Τζαβέντ Ασλάμ
πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος “Η Ενότητα”

Προμετωπίδα του συνδέσμου μας είναι το σύνθημα “Ποτέ πια φασισμός”. Ξέρουμε ότι η μάχη κι ο αγώνας κατά του φασισμού και του ρατσισμού δεν είναι εύκολος. Είναι δύσκολος κι επικίνδυνος. Είναι επικίνδυνες οι δεξιές πολιτικές δυνάμεις που υποδαυλίζουν το κλίμα του φασισμού γιατί έτσι εξυπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο. 

Οι μέρες που περνάμε είναι δύσκολες. Οι ροές των προσφύγων συνεχίζονται σε όλη την Ευρώπη – και στην Ελλάδα. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες δείχνουν να ενδιαφέρονται να μείνουν στην Ελλάδα γιατί δείξαμε ανθρώπινη αλληλεγγύη. Τα νησιά μας τους υποδέχτηκαν με αγάπη και κατανόηση, παρά τη φτώχεια και τη λιτότητα που μάστιζε ήδη τον ελληνικό λαό. Παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις να διδάξουμε στον κόσμο τις ιδέες της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης. Μας επισκέπτονται στο ΣΦΕΑ 2.500 μαθητές κάθε χρόνο. Τους εξηγούμε τι σημαίνει δικτατορία, φασισμός αλλά και τι σημαίνει δημοκρατία. Είναι έννοιες που πρέπει να κατοχυρωθούν στις συνειδήσεις των παιδιών μας. Τα σχολεία δεν διδάσκουν για την εθνική αντίσταση και την αντιδικτατορική αντίσταση. Χωρίς μνήμη και ιστορία δεν ζούνε οι λαοί. Γι' αυτό και είμαστε οι πρώτοι που δίνουμε το παρών όπου μας καλούν να μιλήσουμε για αυτά τα πράγματα. Έτσι πρέπει να κάνουμε όλοι. Κι ο Τύπος πρέπει να το κάνει αυτό παρά τα εμπόδια που βάζουν οι εργοδότες. Να σταθούν όλοι στο πλευρό των αδύναμων, των μεταναστών, των προσφύγων. 

Αυτά που έγιναν στη Θεσσαλονίκη με αφορμή το Μακεδονικό είναι εξωφρενικά. Βγήκαν προβάλλοντας το δήθεν πατριωτικό τους αίσθημα και διάλυσαν τη Θεσσαλονίκη. Αυτοί δεν διαδήλωσαν για την ελευθερία και τα δικαιώματα. Βγήκαν μόνο για να δημιουργήσουν πρόβλημα. Για να δημιουργήσουν ρήξη στην κοινωνία. Εμείς αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Όλος ο κόσμος ενωμένος βγαίνουμε στο δρόμο στις 15/9 για να σταθούμε εμπόδιο στη μετεξέλιξη της ακροδεξιάς σε φασιστικό καθεστώς. Σε όλη την Ευρώπη πρέπει να φραγεί ο δρόμος στη φασίζουσα νεοδεξιά και τα παρακλάδια της. Οργιζόμαστε, δεν παρατάμε τα όπλα, δεν σηκώνουμε τα χέρια, παλεύουμε προς όλες τις κατευθύνσεις.

Κώστας Μανταίος
πρόεδρος ΣΦΕΑ 67-74

Θα είμαι κι εγώ νοερώς μαζί με τα παιδιά της ΚΕΕΡΦΑ και όλους τους αγαπητούς συναδέλφους στις 15 Σεπτέμβρη. 

Είναι σημαντική στιγμή να είμαστε εκεί, είναι σημαντική στιγμή να ενώσουμε τις φωνές μας γιατί αύριο μπορεί να είναι πολύ αργά. Ήδη έχουν περάσει πέντε χρόνια και η εγκληματική οργάνωση που σκότωσε τον Παύλο Φύσσα δεν έχει καταδικαστεί ακόμα. Επίσης είναι μια στιγμή που τόσο ο κόσμος και οι μεγάλοι ηγέτες του όσο και η Ευρώπη τείνουν πολύ επικίνδυνα προς την ακροδεξιά με διάφορους τρόπους και πρέπει ο πολίτης μαζί με τους συμπολίτες του να είναι ενωμένοι απέναντι σε αυτό. Εγώ στηρίζω 100%. Θα είμαι εκεί!

Φοίβος Δεληβοριάς

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τις αντιφασιστικές κι αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις που θα γίνουν το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη. Στην Αθήνα στη διαδήλωση που θα ξεκινήσει από την Ομόνοια στις 5μμ και θα καταλήξει με τη μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα αλλά και τις κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Πάτρα, τα Γιάννενα, την Ξάνθη, τα Χανιά, το Ηράκλειο, τη Μυτιλήνη. Και θα συμμετέχουμε και στη διαδήλωση που θα γίνει στις 18 Σεπτέμβρη στο Κερατσίνι, στις γειτονιές που δολοφονήθηκε πριν από 5 χρόνια ο Παύλος Φύσσας. 

Η κινητοποίηση στις 15 Σεπτέμβρη είναι η συνέχεια της μάχης που ξεκινήσαμε αυτό το σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ. Παρ'όλη την προσπάθεια να εμφανίσουν ότι τον τόνο τον έδωσαν μακεδονομάχοι φασίστες, στην πραγματικότητα τον τόνο έδωσαν το εργατικό κίνημα και η αριστερά. Αυτοί ήταν που γέμισαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης απέναντι στις προσπάθειες των φασιστών και της ακροδεξιάς να ξαναβγούν από τις τρύπες τους, αλλά κι ενάντια σε όλα τα μέτρα των μνημονίων. Στέλνοντας μήνυμα ότι η πραγματική έξοδος από τα μνημόνια θα έρθει με τον αγώνα στα χέρια της ίδιας της εργατικής τάξης. Γι'αυτό και οι φετινές κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ ξεκίνησαν με τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία να διαδηλώνουν διεκδικώντας προσλήψεις και λεφτά για την Υγεία. 

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βάζει ψηλά στην ατζέντα της όλο το επόμενο διάστημα τη μάχη ενάντια στους φασίστες και το ρατσισμό. Πρέπει να κρατήσουμε το μήνυμα που ήρθε από το Κέμνιτς. Είμαστε περισσότεροι. Αυτό είπαν με την τεράστια αντιφασιστική συναυλία εκεί κι αυτό θα πούμε κι εμείς εδώ στις 15 Σεπτέμβρη. Ενωμένοι είμαστε η συντριπτική πλειοψηφία. 

Γιάννης Σηφακάκης
ΚΣΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Εκπροσωπούμε την Κίνηση “Ξεσκεπάστε το NSU” και την Πρωτοβουλία Μαύρων στη Γερμανία (ISD). 

Θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας με τον αντιφασιστικό κι αντιρατσιστικό αγώνα στην Ελλάδα. Γιατί η παγκόσμια αλληλεγγύη είναι το πιο ισχυρό όπλο. Ελάτε μαζί μας στις 15 Σεπτέμβρη στο Σύνταγμα. Ελάτε να παλέψουμε και να φωνάξουμε μαζί “Αρκετά με το φασισμό! Αρκετά με το ρατσισμό!”.

Λόρα και Βίνσεντ 
μέλη του μουσικού συγκροτήματος Rosa Shakur, Βερολίνο


Δεκάδες καλλιτέχνες συμμετέχουν και στηρίζουν τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στις 15 Σεπτέμβρη συνεχίζοντας μια παράδοση αντίστασης χιλιάδων περισσότερο ή λιγότερο γνωστών καλλιτεχνών. Από τον Γούντι Γκάθρι με την κιθάρα του “που σκότωνε φασίστες” (φωτό) στις ΗΠΑ του μεσοπολέμου, μέχρι τους Clash κι όλους όσους πλαισίωσαν το Rock Αgainst Racism και το AntiNazi League στη Βρετανία της δεκαετίας του '70. Κι από τους μουσικούς που ξεσήκωσαν το Κέμνιτς πριν μια βδομάδα, μέχρι τα αμέτρητα συγκροτήματα και τραγουδιστές που όλα αυτά τα χρόνια έχουν ενώσει τις φωνές τους ενάντια στους ναζί στην Ελλάδα, όσοι θα ανέβουν στη σκηνή του Συντάγματος το απόγευμα του Σαββάτου –κι όσοι έχουν δηλώσει τη στήριξή τους– βάζουν το δικό τους πολύτιμο λιθαράκι στην πάλη για να απαλλαγούμε από τους ναζί.


Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ισόβια στους φονιάδες του Παύλου Φύσσα - Ποτέ ξανά φασισμός!

Όχι στην Ευρώπη φρούριο - ανοιχτά σύνορα και πόλεις για πρόσφυγες και μετανάστες

Φέτος τα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα βρίσκουν το αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη σε συναγερμό.

Οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνη και όσα ακολούθησαν, δείχνουν το βάρβαρο, ρατσιστικό χαρακτήρα της «Ευρώπης-Φρούριο» απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Στρατόπεδα συγκέντρωσης και «πλατφόρμες αποβίβασης», απελάσεις και «επαναπροωθήσεις», έρχονται να συμπληρώσουν τη φρίκη που σκορπάνε οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις της ΕΕ και των άλλων δυνάμεων.

Είναι συνειδητή επιλογή των αρχουσών τάξεων που με το ρατσιστικό δηλητήριο προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν την οργή των εργαζόμενων και της νεολαίας για τη διαρκή λιτότητα, και τη φτώχεια. Όλη η ΕΕ και οι κυβερνήσεις της ευθυγραμμίζονται με τις ρατσιστικές απαιτήσεις του Τραμπ, του Σαλβίνι, της Λεπέν και του Ζεεχόφερ.

Οι ρατσιστικές και ισλαμοφοβικές εκστρατείες που γίνονται επίσημες κρατικές πολιτικές και της Ε.Ε, δίνουν αέρα στα πανιά της ακροδεξιάς και των φασιστών που σηκώνουν κεφάλι. Τα ρατσιστικά πογκρόμ στο Κέμνιτς που οργάνωσαν οι φασίστες είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα. Στην Ελλάδα, η ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής προσπαθεί να ξαναβγεί στους δρόμους και να διεκδικήσει χώρο μέσα από τις εθνικιστικές εκστρατείες γενικά και για το Μακεδονικό συγκεκριμένα.

Η κυβέρνηση Τσίπρα διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στην εφαρμογή των ρατσιστικών πολιτικών της Ε.Ε, όπως δείχνει και η πρόσφατη διμερής συμφωνία με την κυβέρνηση της Μέρκελ. Η εφαρμογή της θα σημάνει χιλιάδες «επαναπροωθήσεις» προσφύγων και μεταναστών, το γέμισμα των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Η ελληνική άρχουσα τάξη διεκδικεί να γίνει το κεφαλοχώρι των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σε Βαλκάνια και Μ. Ανατολή και ταυτόχρονα ο συνοριοφύλακας της ρατσιστικής Ευρώπης-Φρούριο.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Με τη συλλογική δύναμη της εργατικής τάξης και της νεολαίας, του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος που δυναμώνει από τις ΗΠΑ μέχρι την Ευρώπη. «Είμαστε περισσότεροι!» φώναξαν δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στο Κέμνιτς και σε όλες τις γερμανικές πόλεις. Είκοσι χιλιάδες διαδηλωτές και διαδηλώτριες πολιόρκησαν τον Σαλβίνι και τον Όρμπαν στο Μιλάνο. Στην Ελλάδα το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, το κίνημα που άνοιξε τα σχολεία στα προσφυγόπουλα, οι αγώνες που κάθισαν στο σκαμνί τους δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, είναι ζωντανό.

Απαιτούμε από την ελληνική κυβέρνηση να αποσύρει την υπογραφή της από την συμφωνία του αίσχους της ΕΕ της 28 Ιούνη και τη διμερή συμφωνία με την Γερμανία.

Απαιτούμε να σταματήσει ο αποκλεισμός των προσφύγων στα νησιά και να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να πάρουν άσυλο και χαρτιά, να έρθουν να ζήσουν στις πόλεις μας, στις γειτονιές, να έχουν πρόσβαση στα σχολειά, στα νοσοκομεία, στη δουλειά.

Παλεύουμε για να καταδικαστούν οι ναζί δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής, που προκαλούν σε γειτονιές και πόλεις. Η δίκη της Χρυσής Αυγής μπαίνει στην τελική της ευθεία και είναι στο χέρι του μαζικού κινήματος και της Αριστεράς να επιβάλλουν με τη δράση τους ότι όλη η εγκληματική συμμορία θα καταλήξει στη φυλακή.

Η πάλη ενάντια στις ρατσιστικές εκστρατείες και τη φασιστική απειλή είναι υπόθεση του εργατικού κινήματος. Πάει χέρι-χέρι με την πάλη ενάντια στη φτώχεια, τη λιτότητα, την ανεργία, τις ιδιωτικοποιήσεις. Το δρόμο στη δεξιά και τη φασιστική απειλή δεν θα τον φράξουν οι υποκριτικές διακηρύξεις του Τσίπρα που αγκαλιάζεται με τη Μέρκελ, θα τον φράξουν οι αγώνες της εργατικής τάξης και της νεολαίας για το δικό της μέλλον, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση, φτώχεια και πολέμους.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρωτοστατεί μαχητικά και ενωτικά σε αυτούς τους αγώνες.

Στηρίζει και συμμετέχει με όλη τη δύναμή της στην αντιρατσιστική-αντιφασιστική συγκέντρωση στην Ομόνοια και στη συναυλία στο Σύνταγμα το Σάββατο 15 Σεπτέμβρη και στη συνέχεια στη διαδήλωση στο Κερατσίνι την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη, στα πέντε χρόνια από τη δολοφονία του Π. Φύσσα και στις αντίστοιχες κινητοποιήσεις που οργανώνονται σε άλλες πόλεις όπως Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Πάτρα, Χανιά, Ηράκλειο, Βόλος. 

Για να βροντοφωνάξουμε με χιλιάδες αγωνιστές και αγωνίστριες, αντιφασιστικές αντιρατσιστικές κινήσεις και συλλογικότητες, σωματεία και συλλόγους: Στη φυλακή οι φασίστες-ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες/μετανάστες.