Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Ιταλία: Πρωτοβουλία των Cobas ενάντια στον ρατσισμό

Πρωτοβουλία για ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο ενάντια στον ρατσισμό παίρνουν τα συνδικάτα των Cobas στην Ιταλία. Όπως αναφέρουν ανάμεσα σε άλλα στο κάλεσμά τους:

«Είμαστε υπέρ της δημιουργίας ενός διεθνούς αντιρατσιστικού μετώπου, συγκεκριμένα στην Ευρώπη, για να παλέψουμε ενάντια στον ρατσισμό: Στο συνδικαλιστικό και κοινωνικό πεδίο προάγοντας την ενότητα στον αγώνα ντόπιων και ξένων εργατών. Στο ιδεολογικό πεδίο, συντρίβοντας τα ρατσιστικά ψέματα. Και στο πολιτικό πεδίο πολεμώντας τα ρατσιστικά μέτρα τις φασιστικές επιθέσεις στους μετανάστες. 

Ενότητα

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια αποφασιστική στιγμή στην Ιταλία και στην Ευρώπη, και πρέπει να σταθούμε πάνω από τις διαφορές, για την ενότητα της εργατικής τάξης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο ενάντια στο ρατσισμό και τον εθνικισμό. 

Προσκαλούμε όλες τις οργανώσεις, τις ενώσεις και τον κόσμο που μοιράζεται την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε τον ρατσισμό και τις επιθέσεις ενάντια στους πρόσφυγες να συμμετέχουν σε μια αντιρατσιστική και διεθνιστική συνάντηση που θα γίνει στην Μπολόνια στην Ιταλία στις 23 Σεπτέμβρη. Ας πάρουμε την πρωτοβουλία για ένα δίκτυο των κινημάτων, των συνδικάτων και των πολιτικών οργανώσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο!»