Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Έξω οι φασίστες απ’ τη Σαλαμίνα

Με μια μεγάλη αντιφασιστική εκδήλωση την Τρίτη 2 Οκτώβρη έδινε η Ενωτική Πρωτοβουλία Αντιφασιστών Σαλαμίνας (ΕΠΑΣ) την πρώτη της απάντηση στη φασιστική επίθεση που δέχτηκε ο Βαγγέλης Παπαμιχαήλ, μέλος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, από χρυσαυγίτικο τάγμα εφόδου στις 15/9 στο Πέραμα. Η εκδήλωση γινόταν στην πλατεία Αγαλμάτων Σαλαμίνας, την ώρα που η Εργατική Αλληλεγγύη πήγαινε στο τυπογραφείο.

Η συνέχεια θα δοθεί την Παρασκευή 5 Οκτώβρη, στις 6μμ, στην Ακτή Σαλαμινομάχων - Παραλία Καματερού, όπου η ΕΠΑΣ καλεί αντιφασιστική συγκέντρωση με αφορμή την κεντρική εκδήλωση του Δήμου για τα «Σαλαμίνια». Βασικό σύνθημα της κινητοποίησης είναι “Ανεπιθύμητος ο υπόδικος Λαγός στη Σαλαμίνα”. Και το επόμενο ραντεβού είναι το Σάββατο 20 Οκτώβρη, στις 12μες, στα Καραβάκια Περάματος, όπου θα πραγματοποιηθεί αντιφασιστική συγκέντρωση στο σημείο της επίθεσης και πορεία στη γειτονιά.

Είναι κινητοποιήσεις που χρειάζονται τη στήριξη ολόκληρου του αντιφασιστικού και αντιρατσιστικού κινήματος. Η μάχη για να ξηλωθούν οι φασίστες από τη Σαλαμίνα και το Πέραμα είναι μεγάλη. Η επίθεση στον Β. Παπαμιχαήλ ήταν θρασύδειλη και θα μπορούσε να αποδειχτεί και δολοφονική. Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής του έστησαν ενέδρα και του επιτέθηκαν μετά την αποβίβασή του από το καραβάκι από τη Σαλαμίνα. Τον χτύπησαν στο κεφάλι και σε όλο του το σώμα, αφήνοντάς τον αιμόφυρτο και προκαλώντας του μώλωπες, μαυρισμένο μάτι και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Είναι δείγμα της προσπάθειάς τους να σηκώσουν κεφάλι και γι' αυτό ανοιχτή πρόκληση για όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Τα συνδικάτα, οι συλλογικότητες, οι δυνάμεις της Αριστεράς στην περιοχή πρέπει να δώσουν το παρών στις κινητοποιήσεις και να δυναμώσουν την πάλη ενάντια στους φασίστες.

“Απαιτούμε να συλληφθούν οι φασίστες που επιτέθηκαν στον Β. Παπαμιχαήλ, να κλείσουν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής σε Σαλαμίνα και Πειραιά, να μπει στη φυλακή όλη η εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής”, αναφέρει ανάμεσα σε άλλα η ανακοίνωση της ΕΠΑΣ που καλεί στις κινητοποιήσεις. Η ανακοίνωση μοιράστηκε μαζικά την Τετάρτη 26 Σεπτέμβρη από μέλη της Πρωτοβουλίας. Η ανταπόκριση των κατοίκων της Σαλαμίνας ήταν μεγάλη. Ενώ και οι δρόμοι του νησιού γέμισαν από τις αφίσες που καλούσαν στην εκδήλωση της Τρίτης και όλες τις κινητοποιήσεις.

Και συνεχίζει: “Το αντιφασιστικό κίνημα που έδειξε τη δύναμή του στα μεγάλα αντιφασιστικά συλλαλητήρια που έγιναν στα πέντε χρόνια της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, στο Σύνταγμα και στο Κερατσίνι, δεν πρόκειται να επιτρέψει να ξαναστηθούν τα δολοφονικά τάγματα εφόδου στις γειτονιές του Πειραιά. Καλούμε τις αντιφασιστικές κινήσεις, τα συνδικάτα, τα Δημοτικά Συμβούλια να καταδικάσουν τη φασιστική επίθεση και συνεχίζουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΟΙ ΝΑΖΙ!”.