Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Οργανώνουμε τις 13 Οκτώβρη

6/10, Πετράλωνα

Με εκδηλώσεις και βιντεοπροβολές, εξορμήσεις και περιοδείες σε εργατικούς χώρους, σχολές και γειτονιές οργανώνουν οι τοπικές επιτροπές της ΚΕΕΡΦΑ τη Διεθνή Συνάντηση και Πανελλαδική Συνέλευση ενάντια στο ρατσισμό και τους φασίστες στις 13 Οκτώβρη στο Ρουφ.

Εκατοντάδες αγωνιστές και αγωνίστριες έχουν συμμετάσχει στις εκδηλώσεις στις γειτονιές, στις οποίες προβάλλεται το βίντεο της ΚΕΕΡΦΑ από την αντιρατσιστική-αντιφασιστική διαδήλωση στη Βουλή και τη συναυλία στο Σύνταγμα στις 15 Σεπτέμβρη. Με την έμπνευση της μαζικής αυτής κινητοποίησης που στήριξαν συνδικάτα, κοινότητες μεταναστών και προσφύγων, δημοτικά συμβούλια και κινήσεις, ΛΟΑΤΚΙ+ συλλογικότητες και οργανώσεις της Αριστεράς, γίνεται παντού η συζήτηση για τα επόμενα ραντεβού του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος με πρώτο τη Διεθνή Συνάντηση στο Ρουφ. Πάρα πολλοί δηλώνουν τη συμμετοχή τους, συμπληρώνοντας την πρόσκλησή τους.

Εργαζόμενοι από πολλούς χώρους συμμετείχαν στη συζήτηση στον Πειραιά στις 3/10 που κατέληξε σε πρόγραμμα περιοδειών σε σχολεία, συνολικά στη γειτονιά καθώς και στο στρατόπεδο του Σχιστού στις 7/10. Εκεί μοιράστηκαν προκηρύξεις σε πολλές γλώσσες και έγινε συζήτηση για την συμμετοχή των προσφύγων στη Διεθνή Συνάντηση. Αντίστοιχα βήματα έγιναν μετά την εκδήλωση στο Κερατσίνι στις 4/10, στην οποία εργαζόμενος του δήμου ενημέρωσε για την απόφαση του σωματείου του να πάρει πρωτοβουλίες σχετικά με το στρατόπεδο του Σχιστού. Ακολούθησε στις 6/10 μεγάλη εξόρμηση στη γειτονιά.

Πάνω από είκοσι άτομα, εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, ηθοποιοί, μέλη της Πακιστανικής Κοινότητας, Αλβανοί μετανάστες, αγωνιστές της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας και της αριστεράς, συμμετείχαν στην εκδήλωση στον Κεραμεικό στις 3/10. Η συζήτηση ήταν πλούσια και για τους λόγους που οδηγούν στην άνοδο της ακροδεξιάς και των φασιστών, αλλά και για την ενότητα που χρειάζεται να έχει το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό στις γραμμές του για να τους σταματήσει. Η κουβέντα έκλεισε με κοινό πρόγραμμα αφισοκολλήσεων και εξορμήσεων στους δρόμους και τα μαγαζιά της περιοχής.

Επισκέψεις σε σχολεία και πολλούς εργατικούς χώρους αποφάσισαν οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση στα Πετράλωνα στις 6/10, όπου η ανάγκη ενημέρωσης όσο το δυνατόν περισσότερου κόσμου για τη Διεθνή Συνάντηση ήταν στο κέντρο της συζήτησης. Το πρώτο βήμα ήταν την επόμενη κιόλας μέρα με εξόρμηση στην προβολή της αντιρατσιστικής ταινίας “Η Παρείσφρηση” που παίζεται αυτές τις μέρες στους κινηματογράφους. Πάνω από τριάντα άτομα, ανάμεσά τους πολλοί εκπαιδευτικοί, συμμετείχαν στα Άνω Πατήσια στην εκδήλωση της τοπικής ΚΕΕΡΦΑ σε συνεργασία με το συνεργατικό καφενείο Περιμπανού στις 3/10. Η συζήτηση, στην οποία αποφασίστηκαν εξορμήσεις στα σχολεία της Γκράβας και στις γύρω γειτονιές, ήταν πλούσια και συνεχίστηκε από όλους και μετά το τέλος της εκδήλωσης.

Μαθητές, μέλη της τοπικής Πακιστανικής Κοινότητας, κόσμος της γειτονιάς συμμετείχε στην εκδήλωση στη Νέα Ιωνία στις 3/10. Οκτώ άτομα συμπλήρωσαν την πρόσκλησή τους για τη Διεθνή Συνάντηση, ενώ ακολούθησε μεγάλη εξόρμηση με πανό και πικέτες στη γειτονιά στις 6/10. Με τον ίδιο ενθουσιασμό έγινε η συζήτηση στη Νέα Φιλαδέλφεια στις 4/10, στην οποία παρευρέθηκαν αγωνιστές από την αριστερά της περιοχής, εργαζόμενοι και μετανάστες. Αντιπροσωπεία της ΚΕΕΡΦΑ από αυτές τις γειτονιές επισκέφτηκε το στρατόπεδο της Μαλακάσας στις 5/10, όπου μοιράστηκε μαζικά η προκήρυξη για τη Διεθνή Συνάντηση και έγινε μάζεμα με πρόσφυγες για να οργανώσουν τη συμμετοχή τους. Αντίστοιχες συζητήσεις και δράσεις έχουν γίνει σε δεκάδες χώρους και γειτονιές και θα συνεχιστούν τις επόμενες μέρες.