Διεθνή
Ιταλία: Αλληλεγγύη στο Μίμο Λουκάνο

Διεθνής καμπάνια για την άμεση απελευθέρωση του Μίμο Λουκάνο, δήμαρχου στο Ριάτσε της Καλαβρίας στην Ιταλία, που βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό από τις 2 Οκτώβρη με την κατηγορία ότι «ευνόησε την παράνομη μετανάστευση» βρίσκεται σε εξέλιξη.

Το Σάββατο το απόγευμα σε μια έκρηξη αλληλεγγύης, πάνω από 6000 άνθρωποι, ντόπιοι, μετανάστες και πρόσφυγες διαδήλωσαν στην πόλη ζητώντας την άμεση απελευθέρωση του δημάρχου. Την Τετάρτη 3 Οκτώβρη μια διαδήλωση χιλίων ατόμων «υποδέχθηκε» τον ρατσιστή υπουργό Εσωτερικών Σαλβίνι σε μια αστυνομοκρατούμενη Νάπολη με συνθήματα ενάντια στην ρατσιστική και ξενοφοβική πολιτική της κυβέρνησης.

Την έκκληση απελευθέρωσης του Μίμο Λουκάνο υπογράφουν ήδη εκατοντάδες ονόματα, πανεπιστημιακοί, συνδικαλιστές, πολιτικοί από τη Γαλλία, το Βέλγιο, την Ελβετία, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ελλάδα ανάμεσά τους ο Ολιβιέ Μπεζανσενό από το NPA, ο Ετιέν Μπαλιμπάρ, ο Μισέλ Λεβί κ.α.

Όπως αναφέρεται ανάμεσα σε άλλα στην έκκληση απελευθέρωσης: «Η απόφαση του δικαστηρίου ενάντια στον Μίμμο Λουκάνο εγκαθιδρύει μια νέα κατηγορία, αυτήν του εγκλήματος της αλληλεγγύης. Αντιμέτωποι με αυτήν την επίθεση που έχει εξαπολύσει ο υπουργός Εσωτερικών Σαλβίνι ενάντια στους μετανάστες, τους φτωχούς και όσους τους υποστηρίζουν, καταδικάζουμε τη σύλληψη και δηλώνουμε δημόσια την απόλυτη αλληλεγγύη μας σε όσους, όπως ο Μίμμο Λουκάνο, αγωνίζονται ή θέλουν να αγωνιστούν… Είμαστε μαζί του και ζητάμε την άμεση απελευθέρωσή του». 

Την καμπάνια μπορεί να υπογράψετε στέλνοντας μέιλ στη διεύθυνση freelucano@gmail.com.