Εκπαίδευση και Νεολαία
Καταλήψεις στην ΦΛΣ Αθήνας και στο ΤΕΙ Θεσσαλίας

Κατάληψη στη ΦΛΣ Αθήνας

Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου Φιλοσοφικής πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10/10 με συμμετοχή 200 ατόμων. Συζητήθηκαν ζητήματα όπως η διάσπαση του ΦΠΨ, η ανάγκη πρόσληψης καθηγητών, διοικητών και καθαριστών με μόνιμες συλλογικές συμβάσεις και ζητήματα σχετικά με την υποχρηματοδότηση της παιδείας. 

Αποφασίστηκε η συμμετοχή του συλλόγου στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο 22/10 για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας στην δημόσια και δωρεάν Παιδεία και διήμερη κατάληψη της σχολής Πέμπτη 11/10 και Παρασκευή 12/10. Ο σύλλογός μας θα πραγματοποιήσει ξανά συνέλευση την Πέμπτη 18/10 στις 12 στην αίθουσα 313, ώστε όλοι μαζί να κλιμακώσουμε τον αγώνα οργανώνοντας πάλι κατάληψη. Σε συντονισμό με τις υπόλοιπες σχολές που βρίσκονται υπό κατάληψη να δράσουμε από κοινού, ώστε να διεκδικήσουμε λεφτά για τις ανάγκες μας και όχι για τους τραπεζίτες!

Άννα Αδαμίδη

 

Κατάληψη στο ΤΕΙ Θεσσαλίας

Σε επ’ αόριστον κατάληψη προχώρησαν οι φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλίας από τις 15/10 για να μη γίνει η συγχώνευσή του με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και για να αποσυρθεί ο νόμος Γαβρόγλου. Οι τέσσερις σύλλογοι του ΤΕΙ βάζουν και μια σειρά άλλα αιτήματα με κοινό παρονομαστή την αύξηση της χρηματοδότησης και τη διατήρηση του τεχνολογικού χαρακτήρα του ιδρύματος.