Εργατικό κίνημα
Εκλογές ΙΣΑ: Άνοδος του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή

Με άνοδο των ποσοστών του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή (της αγωνιστικής παράταξης που συμμετέχει και το αντικαπιταλιστικό δίκτυο υγειονομικών “Νυστέρι”) και με μεγάλη πτώση στη συμμετοχή αλλά και στα ποσοστά της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, ολοκληρώθηκαν οι εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας. Πρώτη δύναμη βγήκε η παράταξη που πρόσκειται στη ΝΔ με 9 έδρες διατηρώντας την πλειοψηφία στο νέο ΔΣ.

Τα αποτελέσματα ήταν ΔΗΚΙ ΙΣΑ (ΝΔ) 3.439 ψήφοι, 54,76% και 9 έδρες, Αγωνιστικό Μέτωπο Γιατρών (ΣΥΡΙΖΑ) 542 ψήφοι, 8,63% και 2 έδρες, η ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ) 520 ψήφοι, 8,28% και 1 έδρα, ΕΚΑ 412 ψήφοι, 6,56% και 1 έδρα, Κίνημα Αλλαγής-Μαχόμενοι Ιατροί 320 ψήφοι, 5,10% και 1 έδρα ενώ από 1 έδρα πήραν οι παρατάξεις ΚΙΑΝ, ΑΙΚ (διασπάσεις της ΠΑΣΚΕ), και ΚΙΝΙ.

“Στις εκλογές του ΙΣΑ δώσαμε τη μάχη γιατροί από την ιδιωτική και την δημόσια υγεία αλλά και όλες τις βαθμίδες της υγειονομικής φροντίδας» ανέφερε στην ΕΑ η Ζαννέτα Λυσικάτου γιατρός στον Αγ. Σάββα και μέλος του Νυστεριού. «Πολύ σημαντικό, και έχουμε παίξει μεγάλο ρόλο σε αυτό τόσο σαν Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή όσο και σαν Νυστέρι, είναι ότι φέτος δεν κατέβηκε στις εκλογές η παράταξη της Χρυσής Αυγής. Σαν ΕΚΑ αλλά και σαν Νυστέρι είχαμε συνεχή παρουσία και τις δυο μέρες με τα τραπεζάκια μας και τα υλικά μας. Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η προσέλευση στο τραπεζάκι του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου. Νούμερο ένα σε ζήτηση έγινε το βιβλίο για τις γυναίκες. Ήταν εντυπωσιακό πως η μια γυναίκα μετά την άλλη ερχόντουσαν να προμηθευτούν το βιβλίο».