Εκπαίδευση και νεολαία
Μαθητές Αnticapitalista: Όλοι στην πορεία!

«45 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το Νοέμβρη του 1973 και την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Μια εξέγερση που απέδειξε πως το μαζικό κίνημα μπορεί να τα βάζει με τους μεγαλύτερους εχθρούς και να νικάει». Με αυτό το σύνθημα οι μαθητές Anticapitalista καλούν στην πορεία του Πολυτεχνείου και οργανώνουν τη συμμετοχή των συμμαθητών τους με εξορμήσεις και συζήτηση. Η προκήρυξη δίνει μια εικόνα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου σαν μέρος ενός παγκόσμιου κύματος εξεγέρσεων και επαναστάσεων που ξεκίνησαν με τον Μάη του ‘68 και μέσα από το οποίο γεννήθηκε η επαναστατική αριστερά και τονίζει μεταξύ άλλων: 

«Τώρα δίνουμε τεράστιες πολιτικές μάχες. Ενάντια στους φασίστες και την ακροδεξιά που σηκώνουν κεφάλι διεθνώς. Έχουμε καθήκον να τους σταματήσουμε! Και μπορούμε γιατί την ίδια στιγμή δυναμώνουν παντού τα αντιφασιστικά και αντιρατσιστικά κινήματα. Χρειάζεται να παλέψουμε χέρι χέρι με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Διεκδικώντας ανοιχτά σύνορα για όλους. Γιατί τα ανθρώπινα δικαιώματα για στέγη, τροφή, Παιδεία, Υγεία, είναι δικαιώματα για όλους. Ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής, θρησκείας, φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού.

Έχουμε να συνεχίσουμε στο δρόμο των αγώνων για καλύτερη Παιδεία. Πουλάνε φούμαρα για καλυτέρευση των εξετάσεων, ενώ στην πραγματικότητα μας βάζουν να δίνουμε δυο και τρεις φορές. Φτιάχνοντας ένα εξεταστικό σύστημα που μας κατηγοριοποιεί σε «ικανούς και μη» για να περάσουμε στα Πανεπιστήμια. Έχουμε να παλέψουμε μαζί με τους καθηγητές μας για προσλήψεις. Την ίδια στιγμή παλεύουμε για μια άλλη κοινωνία. Μια κοινωνία ισότητας, χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Επειδή οι αγώνες μας για ένα καλύτερο σχολείο είναι πάλι εδώ, διαδηλώνουμε και φέτος στην πορεία του Πολυτεχνείου. Μαζί με την επαναστατική αριστερά, που επιμένει στο δρόμο του μαζικού κινήματος και της επαναστατικής αλλαγής της κοινωνίας. Ελάτε να παλέψουμε μαζί!»