Εργατικό κίνημα
Εκπαιδευτικοί: Εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια

Έγιναν οι εκλογές για τα τοπικά, περιφερειακά και κεντρικά υπηρεσιακά συμβούλια στην πρωτοβάθμια (ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΚΥΣΠΕ) και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (ΠΥΣΔΕ, ΑΠΥΣΔΕ, ΚΥΣΔΕ). Δικαίωμα ψήφου είχαν μόνιμοι και αναπληρωτές, δηλαδή περίπου 150.000 εκπαιδευτικοί και των δύο βαθμίδων. 

Σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα που δίνουν οι παρατάξεις η ΔΑΚΕ κράτησε την πρώτη θέση σε ΚΥΣΠΕ ΚΥΣΔΕ, αλλά και οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ κρατάνε την 2η θέση στα ΚΥΣΔΕ και την 5η στα ΚΥΣΠΕ με άνοδο και στα δυο.

Οι Παρεμβάσεις κρατάνε την 3η θέση στο ΚΥΣΠΕ με άνοδο σε ψήφους και ποσοστο, ενώ σταθεροποιούνται σε 4η δύναμη στο ΚΥΣΔΕ με μικρή πτώση σε ποσοστα και ψήφους, κάνοντας ταυτόχρονα σημαντικά βήματα όπως η πρώτη θέση στην Αττικη, στην πρωτοβάθμια και δύο αιρετούς στην δευτεροβάθμια σε δύο κρίσιμες και τεράστιες περιοχές: στη Δυτική Αθήνα και στη Δυτική Θεσσαλονίκη. 

Το ΠΑΜΕ παραμένει 3η δύναμη σε επίπεδο ΚΥΣΔΕ και 4η στο ΚΥΣΠΕ. Συνολικά εμφανίζει μια εικόνα σταθεροποίησης  κοντά στο 15%.

Παρόλη την πρωτιά της ΔΑΚΕ τα αποτελέσματα δείχνουν ξεκάθαρα το εύρος που έχει η εκπαιδευτική αριστερά και πόσο μεγάλο είναι το άθροισμα των δυνάμεων της αριστερής αντιπολίτευσης μέσα στην εκπαίδευση.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες αυτή η δύναμη,  μπορεί μέσα απο ενωτικές αγωνιστικές πρωτοβουλίες να γίνει η ραχοκοκαλιά της αντίστασης, να παίξει τον κρίσιμο καταλύτη για να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας ενάντια στο πετσόκομα των κατακτήσεων μας.

 
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΥΣΔΕ 2018 (ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ 2016)
Στοιχεία με βάση την πρώτη καταγραφή από τις Παρεμβάσεις