ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ Το κίνημα απλώνεται

Η 48ωρη απεργία κηρύχθηκε από το Γενικό Συμβούλιο της ΟΕΝΓΕ που έγινε την περασμένη Τετάρτη 14 Απρίλη, αποφασίζοντας ταυτόχρονα ότι προσανατολίζεται για νέα απεργιακή κινητοποίηση μέσα στο Μάη. Η Ομοσπονδία των νοσοκομειακών γιατρών καλύπτει πλήρως τις Ενώσεις σε όλη τη χώρα που συνεχίζουν τις επισχέσεις εργασίας για την καταβολή όλων των δεδουλευμένων εφημεριών καθώς και για ασφαλή και ποιοτικά προγράμματα εφημεριών -κόντρα στην προσπάθεια του υπουργείου Υγείας να τα περικόψει για να ανταποκρίνονται στις μειωμένες φέτος πιστώσεις του προϋπολογισμού- καλώντας τις σε νέα κλιμάκωση των επισχέσεων από 1η Μάη.

Οι γιατροί, που βρίσκονται σε επισχέσεις εργασίας πάνω από ένα μήνα, αντιδρούν στην περικοπή των μισθών τους στα πλαίσια του Προγράμματος Σταθερότητας και του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, διεκδικούν επιπλέον 100 εκατομμύρια ευρώ για τις εφημερίες, την άμεση εφαρμογή της κλαδικής τους συλλογικής σύμβασης εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς, μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού, αύξηση της χρηματοδότησης για τη δημόσια Υγεία.

Εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ του Σωματείου Εργαζόμενων γίνονται την Τρίτη 27 Απρίλη στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιπποκράτειου καλεί τους εργαζόμενους να στηρίξουν το αγωνιστικό της ψηφοδέλτιο στις εκλογές «για να δυναμώσει η φωνή των αγωνιστών μέσα στο σωματείο και για να στείλουμε ένα μήνυμα καταδίκης του προγράμματος σταθερότητας. Και μετά τις εκλογές σας καλούμε να δώσουμε μαζί τη μάχη για την ανατροπή όλων των αντεργατικών μέτρων που διαλύουν το ΕΣΥ με ανυποχώρητους μαζικούς αγώνες και συντονισμό», αναφέρει η ανακοίνωσή της. Στο ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας συμμετέχουν οι: Βογιατζή Μόρφω νοσηλεύτρια, Ζαφείρης Αρης ειδικευόμενος καρδιολόγος, Καραλη Ζοζεφίνα αναισθησιολόγος, Κούτρας Γιάννης ειδικευόμενος ακτινολόγος, Λαζαρίδου-Βόγδου Ντόρα κοινωνική λειτουργός, Παπαδόπουλος Σάββας τραυματιοφορέας, Τσιλιμπάκος Στέλιος τραυματιοφορέας.