Γράμματα και σχόλια
Αγ. Παρασκευή: Φυσάει Κόντρα

Eκδήλωση-συζήτηση πραγματοποίησε την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στο χώρο του δημαρχείου το «Φυσάει Κόντρα» στην Αγία Παρασκευή με θέμα «Το Τοπικό Κράτος στη «μεταμνημονιακή» εποχή». 

Στις εισηγήσεις τους ο δημοτικός σύμβουλος Χολαργού-Παπάγου, Περικλής Ζήκας μίλησε αναλυτικά πάνω στις αρνητικές αλλαγές που φέρνει ο Κλεισθένης καθώς και για την ανάγκη υπεράσπισης της δημόσιας γης και των κοινών αγαθών ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και την «αξιοποίηση» από το ΤΑΙΠΕΔ. Ο Χρίστος Αργύρης, γιατρός στο νοσοκομείο Γεννηματάς, μετέφερε τις εμπειρίες από τους εργατικούς αγώνες και την πάλη για δημόσια Υγεία και τόνισε την ανάγκη να δώσουμε τη μάχη ενάντια στις περικοπές στα νοσοκομεία, την εκπαίδευση, τους ΟΤΑ, ενώ εκ μέρους του συντονιστικού του Φυσάει Κόντρα την συζήτηση άνοιξε και συντόνισε ο Μανώλης Αθανασίου. 

 Η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Αγίας Παρασκευής, Στέλλα Τζανίνη, μέσα από την παρέμβασή της τόνισε ότι το μόνο που δεν πρέπει να κάνουμε είναι να πέσουμε σε παθητικότητα και απαισιοδοξία, αλλά θα πρέπει να παλέψουμε γιατί οι αγώνες φέρνουν αποτελέσματα - φέρνοντας παραδείγματα από τις μάχες που έχουν δοθεί στην Αγία Παρασκευή και στους ΟΤΑ γενικότερα. Tην ανάγκη της εξωστρέφειας και της σύνδεσης του σχήματος με τον κόσμο που αγωνίζεται τόνισε ο Θάνος Ανδρίτσος, δημοτικός σύμβουλος στην Αγία Παρασκευή, παίρνοντας το λόγο, ανάμεσα σε άλλους, στη συζήτηση που ακολούθησε.