Γράμματα και σχόλια
Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: Συνέλευση 10/12

Περίπου 50 αγωνιστές συμμετείχαν στη συνέλευση της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου τη Δευτέρα 10 Δεκέμβρη. Μέσα στην κουβέντα ήταν κοινή διαπίστωση ότι αυτές οι δημοτικές εκλογές γίνονται σε μια εντελώς διαφορετική περίοδο από τις προηγούμενες. 

Με τον κόσμο των εργατογειτονιων του Περιστερίου, τον κόσμο του μαζικού Όχι στο δημοψήφισμα να παλεύει για να σπάσει τις μνημονιακές πολιτικές και να επιβάλει με τους αγώνες του ότι τα πλεονάσματα θα δοθούν για τις ανάγκες του. Για αυτό και οι δυνατότητες παρέμβασης της Αριστερής Κίνησης είναι μεγαλύτερες. 

Συμφωνήσαμε ότι οι δημοτικές εκλογές είναι μια κεντρική πολιτική μάχη. Βαλαμε ένα πρόγραμμα για το επόμενο διάστημα. Έτσι η Αριστερή Κίνηση οργανώνει την Τετάρτη 19 Δεκεμβρη συζήτηση για την Παιδεία, μέσα στο Γενάρη μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση για να παρουσιάσει τις θέσεις της για τις δημοτικές εκλογές, ενώ τις επόμενες μέρες θα γραφτεί διακήρυξη και θα οργανώσουμε τη δουλειά μας ανά εκλογικό διαμέρισμα. 

Από τη μεριά του ΣΕΚ τονίσαμε την ανάγκη να στηρίξουμε όλους τους εργατικούς αγώνες ενάντια στις περικοπές και τις ιδιωτικοποιήσεις, να συνεχίσουμε τις αντιφασιστικές κι αντιρατσιστικές μάχες με κορύφωση τη διαδήλωση στις 16 Μάρτη και να ανοίξουμε με όλο τον κόσμο τη συζήτηση για τη στρατηγική, τον αντικαπιταλισμό και το μεταβατικό πρόγραμμα.