Εργατικό κίνημα
Ιδιωτική Υγεία: Έδρα για την ΑΣΚΥ

Με σημαντική αύξηση των δυνάμεών της Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Υγειονομικών (ΑΣΚΥ) πραγματοποιήθηκαν από τις 13 μέχρι τις 16 Δεκέμβρη οι εκλογές στο Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας, για ανάδειξη νέου Δ.Σ, αντιπροσώπων στην ΟΣΝΙΕ και το ΕΚΑ.

Στις εκλογές για το ΔΣ του σωματείου σε σύνολο 225 ψηφισάντων η ΑΣΚΥ πήρε 24 ψήφους και κέρδισε μια έδρα στο ΔΣ, το ΠΑΜΕ 199 και 8 έδρες, ενώ υπήρχαν 2 άκυρα/λευκά. 

Στην κάλπη για αντιπροσώπους για το συνέδριο της ΟΣΝΙΕ και του ΕΚΑ ψήφισαν 206, η ΑΣΚΥ πήρε 27 ψήφους χωρίς να εκλέξει αντιπρόσωπο, το ΠΑΜΕ 176 (4 αντιπρόσωπους στην ΟΣΝΙΕ και 3 στο ΕΚΑ) ενώ υπήρχαν 3 άκυρα/λευκά.

“Στο ΔΣ του σωματείου κερδίσαμε την έδρα αφού εφαρμόστηκε το καταστατικό του σωματείου που ορίζει ως εκλογικό σύστημα την απλή αναλογική. Δυστυχώς στις εκλογές για την ΟΣΝΙΕ και το ΕΚΑ παρά του ότι είχαμε περισσότερες ψήφους και σημαντικά μεγαλύτερα ποσοστά δεν εκλέξαμε αντιπρόσωπο λόγω εφαρμογής του νόμου 1264 όπως ορίζει το καταστατικό εκλογής αντιπροσώπων της ΟΣΝΙΕ. Αποδείχτηκαν και στην πράξη οι λόγοι που η αριστερά και το εργατικό κίνημα όλα αυτά τα χρόνια παλεύουν για την απλή αναλογική σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις”, ανέφερε στην ΕΑ ο Κώστας Πολύδωρος από την ΑΣΚΥ.

“Σαν ΑΣΚΥ δώσαμε τα δυνατά μας για να γράψουμε νέους συναδέλφους στο σωματείο. Θα συνεχίσουμε την αγωνιστική μας δράση παλεύοντας για τα δικαιώματα των εργαζόμενων στην Ιδιωτική Υγεία ενάντια στις επιθέσεις που ετοιμάζουν οι κλινικάρχες και οι διοικήσεις των ιδιωτικών κλινικών”.