Εργατικό κίνημα
Εκπαιδευτικοί: Κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο Γαβρόγλου

Σε κινητοποιήσεις ενάντια στον αιφνιδιασμό του Γαβρόγλου προσανατολίζονται οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αφού δύο μόλις μέρες πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων η κυβέρνηση επιλέγει να δημοσιοποιήσει το νέο σύστημα διορισμών/προσλήψεων στην εκπαίδευση.

Με τη γνωστή τακτική της ψήφισης σοβαρών μέτρων εν μέσω γιορτών η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάτω από το φόβο των αντιδράσεων επιδιώκει να ανατρέψει το εργασιακό μέλλον χιλιάδων εκπαιδευτικών δημιουργώντας τετελεσμένα με κλειστά σχολεία. 

“Δε θα επιτρέψουμε την αλληλοσφαγή των συναδέλφων μας για μια θέση στους ελάχιστους διορισμούς που έχει αναγγείλει η κυβέρνηση (όταν και αν αυτοί πραγματοποιηθούν, και εφόσον δεν αποτελούν για ακόμη μία φορά επικοινωνιακή εξαγγελία σε βάθος τριετίας). Οι συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων ετών, οι αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις και πολιτικές στη δημόσια εκπαίδευση, διαχρονικά, είχαν και έχουν ως στόχευση την εξοικονόμηση προσωπικού, οδηγούν σε τεχνητά πλεονάσματα, αύξηση μαθητών ανά τμήμα με υποχρεωτικές μετακινήσεις μαθητών σε όμορες σχολικές μονάδες, επιβάρυνση και ελαστικοποίηση ωραρίου και εργασιακών σχέσεων.

Απαιτούμε εδώ και τώρα Μαζικούς Μόνιμους Διορισμούς όλων των αναπληρωτών με έστω και μία σύμβαση, αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία”, τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΟΕ. 

Η ΔΟΕ καλεί συγκέντρωση την Τετάρτη 19/12, στις 2μμ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής (Τσόχα 15-17, Μετρό Αμπελόκηποι), ενώ νέα κινητοποίηση με 3ωρη στάση εργασίας από τις 11πμ μέχρι τις 2μμ θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20/12 στις 12.30μμ στο Υπ. Παιδείας. Ταυτόχρονα καλεί σε αντίστοιχες δράσεις και κινητοποιήσεις σε κάθε περιοχή της χώρας.

Και το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, αποφάσισε πως προχωράει σε στάση εργασίας (11πμ με 2μμ) και συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Παιδείας την επόμενη της υπουργικής εξαγγελίας (πιο πιθανή ημερομηνία της κινητοποίησης είναι η Πέμπτη 20/12).


Εκλογές στη Γ' ΕΛΜΕ Αθήνας

Την Τετάρτη 19/12 θα γίνει η Γενική Συνέλευση και την Πέμπτη 20/12 οι εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ στην Γ΄ΕΛΜΕ Αθήνας. Το δίκτυο εκπαιδευτικών της ''Τάξης μας'' συμμετέχει και στηρίζει με την Ντίνα Γκαρανέ και την Γεωργία Κόφφα, το ενωτικό σχήμα της ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής αριστεράς “Αντίσταση”.