Γράμματα και σχόλια
Να σταματήσει η διασπαστική μεθόδευση σε βάρος της “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας”

Την Κυριακή 13/1 δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΠΡΙΝ κείμενο του Λουκά Πετροκόκκινου, για τη συνάντηση μελών της “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας”, στις 11 Γενάρη, στην αίθουσα της ΔΟΕ. Στο κείμενο αυτό παρουσιάζεται μια εικόνα που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, καθώς σκόπιμα διαγράφονται η έντονη αντιπαράθεση που υπήρξε καθώς και όλες οι διαφορετικές απόψεις που εκφράστηκαν από τα παρόντα μέλη. Μ’ αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο η συγκεκριμένη συνάντηση μετατρέπεται σε μεθοδευμένη διασπαστική κίνηση.

Εκ μέρους του Συντονιστικού της “Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας” και της ανοιχτής συνάντησης που πραγματοποίησε με μεγάλη συμμετοχή στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Αθήνας στις 7 Δεκέμβρη για το εκλογικό κατέβασμα στις επερχόμενες εκλογές του Δήμου της Αθήνας, παραβρέθηκε αντιπροσωπεία με την συμμετοχή του Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της κίνησης.

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, αφού αντιπαρήλθε τις προσωπικές επιθέσεις που δέχτηκε από μικρή μερίδα των παρόντων, έδωσε την εικόνα των βημάτων διεύρυνσης της συμμετοχής στην εκλογική μάχη, με την παρουσία στις 7 Δεκέμβρη αγωνιστών που δήλωσαν ανοιχτά την στήριξη και την θέληση τους να πλαισιώσουν ή /και να είναι υποψήφιοι, όπως ο Νίκος Στραβελάκης, οικονομολόγος και υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις δύο βουλευτικές εκλογές του 2015, ο σκηνοθέτης και ακτιβιστής της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας Βαγγέλης Χατζηνικολάου, ο Δημήτρης Ζώτος από την Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής και των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν, η Λαμπρινή Θωμά, δημοσιογράφος πρώην εργαζόμενη του Αθήνα 9.84 και παραγωγός της ταινίας “Η σφαγή του Λάντλοου”, ο Κώστας Καταραχιάς, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Αγίου Σάββα, ο πανεπιστημιακός Μάκης Καβουριάρης, ο Μπαλί Τζαχίρ Χουσεΐν από τον Σύλλογο Εργαζόμενων Μπαγκλαντές. Παρών ήταν και ο πατέρας του δολοφονημένου από χρυσαυγίτες Σαχζάτ Λουκμάν, Χαντίμ Χουσεΐν, μαζί με τον Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος που δήλωσαν την στήριξη τους. 

Ο Λουκάς Πετροκόκκινος, εκ μέρους του ΝΑΡ Αθήνας, είχε κυκλοφορήσει email με το οποίο καλούσε σε αποχή από την ανοιχτή διαδικασία της 7 Δεκέμβρη. Τώρα επιχειρεί να ακυρώσει τη διαδικασία από την οποία συνειδητά απείχε και να ανακηρύξει τη συνάντηση της 11 Γενάρη σε “αποφασιστική συνέλευση”, βάζοντας στο στόμα της αποφάσεις που δεν πήρε. Αντιρρήσεις σε διασπαστικές μεθοδεύσεις εκφράστηκαν όχι μόνο από τα μέλη της αντιπροσωπείας του Συντονιστικού της Κίνησης μας, αλλά και από εκπροσώπους οργανώσεων και ανένταχτους/ες.

Συμβολή

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, υπερασπίστηκε την παρουσία της Κίνησης στη μαζική δράση και την συμβολή της σε κρίσιμα μέτωπα στο Δήμο, ενάντια στη διαχείριση Καμίνη, ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό, στη σύνδεση με τους αγώνες στις γειτονιές για τους ελεύθερους χώρους, για τις κοινωνική στέγαση, για τα δικαιώματα των χειροτεχνών και των ρακοσυλλεκτών, την υπεράσπιση των ΛΟΑΤΚΙ. Για τη μεγάλη μάχη του Γηροκομείου για την οποία μάλιστα σέρνεται στα δικαστήρια. Για την απεργία στην Γενική Ανακύκλωση με την συμμετοχή μεταναστών. 

Ενημέρωσε, επίσης, για τον προγραμματισμό που ξεδιπλώνεται μετά τις αποφάσεις της 7ης Δεκέμβρη. Συγκεκριμένα, η “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας” προχωράει σε ανοιχτές συνελεύσεις στα επτά διαμερίσματα του Δήμου της Αθήνας, με διακίνηση του πρώτου υλικού που έχει εκδοθεί και με την απόφαση να είναι ο Πέτρος Κωνσταντίνου επικεφαλής στην εκλογική μάχη του Μάη. Άμεσα, η “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας” στηρίζει τις απεργίες των εκπαιδευτικών που ξεδιπλώνονται. Ταυτόχρονα, ο Πέτρος Κωνσταντίνου καταθέτει την Δευτέρα 13/1 ως μάρτυρας στη δίκη του Σαχζάτ Λουκμάν για την καταδίκη των χρυσαυγιτών δολοφόνων και την Τετάρτη 16/1 δικάζεται ο ίδιος στην Ευελπίδων, μαζί με τους Σοφιανό, Πορτάλιου και Αγγελίδου ύστερα από μήνυση της διοίκησης του Γηροκομείου.

Είναι αδιανόητο ένα σημαντικό βήμα για την αντικαπιταλιστική αριστερά, η παρουσία της “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας”, να αντιμετωπίζεται με διασπαστικές ενέργειες. Η “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας” είναι μια κατάχτηση για το κόσμο που δίνει μάχες και χρειάζεται να την υπερασπίσουμε και να την διευρύνουμε με την ανάπτυξη της μαζικής καμπάνιας στις γειτονιές, για να μην αφήσουμε τους υποψήφιους της Δεξιάς και των ναζί της Χρυσής Αυγής να επιβάλουν την ατζέντα τους, για να μην αφήσουμε τον κυβερνητικό υποψήφιο Νάσο Ηλιόπουλο να διεκδικεί τον κόσμο της Αριστεράς που είναι εξοργισμένος με τα έργα και τις ημέρες του Αλέξη Τσίπρα και των υπουργών του. Είναι ώρα για εξωστρεφή παρέμβαση και καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους της Κίνησής μας να την οργανώσουμε όλοι μαζί, ενωτικά και αποφασιστικά!

Το συντονιστικό της “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας”