Εργατικό κίνημα
Απεργία στα ασφαλιστικά ταμεία

Μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας στη Σταδίου στις 11πμ το πρωί της Τρίτης 12 Φλεβάρη καλεί σε συγκέντρωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρύξει διεκδικώντας γερή χρηματοδότηση για τους οργανισμούς κοινωνικής πολιτικής, προσλήψεις ενάντια στην εντατικοποίηση και καταστρατήγηση των όρων εργασίας και μια σειρά από άλλα συνδικαλιστικά και εργασιακά ζητήματα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΠΟΚΠ, “Επιχειρώντας να αναδείξουμε την αναγκαιότητα της συνεχούς αντίστασης στη διαχρονική επίθεση στο Κοινωνικό Κράτος μέσω των συνεχιζόμενων και κλιμακούμενων αντιλαϊκών πολιτικών, διεκδικούμε ταυτόχρονα ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς στους νέους οργανισμούς οι οποίοι προέκυψαν μέσα από συνεχείς οργανωτικές αναδιαρθρώσεις και ενοποιήσεις. Ο ΕΦΚΑ, το ΕΤΕΑΕΠ, ο ΟΠΕΚΑ, ο ΕΟΠΥΥ και οι «πετσοκομμένοι» από αρμοδιότητες τ. ΟΕΕ & τ. ΟΕΚ (μετά τη βίαιη κατάργησή τους το 2012 ενσωματώθηκαν στον ΟΑΕΔ), δεν αποτελούν μόνο οργανισμούς «κομμένους και ραμμένους» στα μέτρα και στα πλαίσια της εφαρμογής και της υλοποίησης αυτών των πολιτικών αλλά και στυγνές «εργασιακές γαλέρες»”.  

Ο Συντονισμός Ενάντια στα Μνημόνια καλεί τα σωματεία της Υγείας και της εκπαίδευσης να στηρίξουν την απεργία των ασφαλιστικών ταμείων με συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση.