Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Χανιά: Εκδήλωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής 2/2

Εκδήλωση – συζήτηση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής πραγματοποιήθηκε από την ΚΕΕΡΦΑ το Σάββατο 2/2 στο Εργατικό Κέντρο Χανίων, με ομιλητές τους Θανάση Καμπαγιάννη, δικηγόρο, μέλος της πολιτικής αγωγής στη δίκη της ΧΑ και τον Σεραφείμ Ρίζο, πρόεδρο του ΣΕΠΕ Χανίων και δημοτικό σύμβουλο με την Ανταρσία στα Χανιά. 

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης αφού παρουσίασε την δράση της Χρυσής Αυγής από τη δεκαετία του ’90 μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ανέφερε πως η δίκη φτάνει σε μια αποφασιστική τομή όπου «οι συγκεκριμένοι ναζιστές πρόκειται να έρθουν να απολογηθούν. Είναι μία στιγμή τομής, την οποία η ηγεσία της Χρυσής Αυγής προσπάθησε να καθυστερήσει όσο γίνεται περισσότερο και συστηματικά να κωλυσιεργήσει τη διαδικασία, γιατί και η ίδια η ηγεσία της Χρυσής Αυγής και η υπεράσπιση της έχει συνείδηση ότι η αποδεικτική διαδικασία μέσα στο δικαστήριο ήταν συντριπτική». 

Από την πλευρά του ο Σεραφείμ Ρίζος τόνισε ότι χρειάζεται να στηριχθούν οι πρωτοβουλίες για τη Διεθνή Κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 16 Μάρτη. Ακολούθησε πλούσια συζήτηση από τους παρευρισκόμενους όπου συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και μέλη του αντιφασιστικού κινήματος.