Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Φοιτητές ΠΔΑ: Να τσακίσουμε τους νεοναζί

Την Πέμπτη 31/1 έγινε η εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ με συμμετοχή 20 ατόμων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, με θέμα τη δίκη της Χρυσής Αυγής και τη διεθνή κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 16 Μάρτη. 

Τη συζήτηση άνοιξε ο Παντελής Παναγιωτακόπουλος από τη ΚΕΕΡΦΑ και ακολούθησε πλούσια συζήτηση και τοποθετήσεις. Οι νεοναζί κάνουν προσπάθειες να εμφανιστούν ξανά μέσα από τα μακεδονικά συλλαλητήρια όπου και επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους. Η Χρυσή Αυγή θέλει προεκλογικά να έρθει στο προσκήνιο και το κάνει με τον πιο βίαιο τρόπο αλλά δε τα καταφέρνει. Η υπεράσπιση κάνει τα πάντα για να καθυστερήσει τη δίκη και να πέσουν οι ναζί στα "μαλακά". Το αντιφασιστικό κίνημα έχει παίξει καθοριστικό ρόλο σε όλη τη υπόθεση της δίκης και χρειάζεται να ενισχύσει όλες τις μάχες που ακολουθούν για να καταδικαστούν οι νεοναζί δολοφόνοι.

Δολοφονίες  

Μετά τις δολοφονίες του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν, τη δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και τους Αιγυπτίους ψαράδες έπεσε η μάσκα του νόμιμου εθνικιστικού κόμματος, είναι μια συμμορία δολοφόνων και έτσι πρέπει να την αντιμετωπίζουμε, προστέθηκε στη συζήτηση από παρέμβαση. Η Ευρώπη Φρούριο σκοτώνει χιλιάδες πρόσφυγες, καθημερινά ακούμε πνιγμούς στο Αιγαίο και τον Έβρο και μόλις πριν λίγες μέρες είδαμε πρόσφυγες να πεθαίνουν από το κρύο στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. 

Στις 5/2 έχουμε το εφετείο για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, οι δολοφόνοι πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε ισόβια και θέλουμε να ακολουθήσει η ίδια ποινή. Ο μεγαλύτερος όμως σταθμός είναι η διεθνής αντιφασιστική - αντιρατσιστική κινητοποίηση στις 16 Μάρτη, το αντιφασιστικό κίνημα είναι πολύ δυνατό και μεγαλύτερο παγκόσμια. Βάλαμε συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης με μαζικές εξορμήσεις και νέα εκδήλωση για τη δίκη και την κινητοποίηση στις 16 Μάρτη. Δυναμώνουμε τον αγώνα για ανοιχτά σύνορα, για νομιμοποίηση όλων των μεταναστών, για να τσακίσουμε τη φασιστική απειλή.