Δημοτικές εκλογές
Ν. Σμύρνη: Mια πόλη ανάποδα

Τη Δευτέρα 4 Φλεβάρη έγινε συνέλευση του δημοτικού σχήματος «Μια Πόλη Ανάποδα» στη Νέα Σμύρνη, όπου επιβεβαιώθηκε η κάθοδός του στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Με τη συμμετοχή αρκετών αγωνιστών/τριών έγινε μια πρώτη κουβέντα γύρω από το πολιτικό στίγμα και τα υλικά που θα κυκλοφορήσει το σχήμα για την προεκλογική περίοδο. 

Αντιλαμβανόμαστε αυτή την περίοδο σαν μια μεγάλη μάχη και ευκαιρία να πλησιάσουμε ακόμα περισσότερο κόσμο από αυτόν με τον οποίον έχουμε παλέψει μαζί τα τελευταία χρόνια. Σε μια περίοδο έντονων αγώνων (εργατικών, αντιφασιστικών, αντιρατσιστικών), η προεκλογική καμπάνια είναι για εμάς ένα επιπλέον στοίχημα για να δυναμώσουμε την παρέμβασή μας στη γειτονιά και την παρουσία της αντικαπιταλιστικής αριστεράς μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. 

Ένα ακόμα ζήτημα που απασχόλησε τη συζήτηση ήταν το κλείσιμο ενός τοπικού κινηματογράφου που λειτουργεί 40 χρόνια στη γειτονιά. Το θέμα συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο όπου εκφράστηκε η πρόθεση του Δήμου να το αγοράσει. Είναι ένα ανοιχτό θέμα που από τη μεριά μας διεκδικούμε να περάσει στα χέρια του δήμου και να αξιοποιηθεί ως ένας ανοιχτός και δωρεάν, προσβάσιμος σε όλους τους κατοίκους χώρος. Κόντρα στις λογικές εμπορευματοποίησης που έχουν κατακλύσει το δήμο μας, παλεύουμε μαζί με τους εργαζόμενους, τους εκπαιδευτικούς κλπ για χρηματοδότηση των αναγκών μας, όχι των ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Το αμέσως επόμενο διάστημα και αφού διαμορφωθεί πλήρως η πολιτική μας διακήρυξη, θα κυκλοφορήσουμε κείμενο-κάλεσμα και αφίσα. Οργανώνοντας τις επόμενες συνελεύσεις και ανοιχτές εκδηλώσεις πάνω στα μεγάλα πολιτικά ζητήματα, ξεκινάμε την παρέμβασή μας.