Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Όχι προβολή ΧΑ από την ΕΡΤ

Συγκέντρωση ενάντια στην τηλεοπτική προβολή των νεοναζί θα πραγματοποιηθεί στις 27 Φλεβάρη στις 5μμ, στο προαύλιο της ΕΡΤ. Αυτό αποφασίστηκε στην εκδήλωση που οργάνωσαν μέσα στο Ραδιομέγαρο η ΚΕΕΡΦΑ και η Αριστερή Πρωτοβουλία Εργαζομένων ΕΡΤ, την Τετάρτη 6/2, με θέμα την οργάνωση της διεθνούς κινητοποίησης στις 16 Μάρτη. 

Τη συζήτηση άνοιξαν ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και ο Θωμάς Σίδερης, δημοσιογράφος της ΕΡΤ. Έγινε μεγάλη συζήτηση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, το διεθνές αντιφασιστικό κίνημα αλλά και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να μπλοκάρουμε την προβολή των φασιστών από τη δημόσια τηλεόραση. Σημαντικό σημείο στην απόφαση για κινητοποίηση στις 27/2, είναι η δέσμευση της ΠΟΣΠΕΡΤ για κήρυξη στάσης εργασίας εκείνη την μέρα, προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή των εργαζόμενων στην κινητοποίηση. 

Το κοινό κάλεσμα της ΚΕΕΡΦΑ και της Αριστερής Πρωτοβουλίας Εργαζομένων EΡΤ για τη συγκέντρωση της 27/2, θυμίζει την “επίθεση που δέχτηκαν συνάδελφοι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, από φασίστες την Κυριακή 20 Γενάρη στη διάρκεια του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία. Οι θρασύδειλοι φασίστες επιτέθηκαν στις συναδέλφισσες της ΕΡΤ Ελίνα Κολύβα και Σόνια Φίλη και χτύπησαν τον συνάδελφο Κώστα Παπαδάτο, την ώρα που έδιναν ρεπορτάζ από το συλλαλητήριο, καθώς επίσης και τους φωτορεπόρτερ Κώστα Νταντάμη και Θωμά Ιακόμπι... Την ίδια ώρα, η ΕΡΤ συνεχίζει καθημερινά να προβάλει στα δελτία της τους ναζιστές δολοφόνους σαν ένα ακόμη πολιτικό κόμμα. Πρόκειται για καθαρή κοροϊδία σε βάρος των συναδέλφων που κινδύνεψαν από τους τραμπούκους... Απαιτούμε από τη διοίκηση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, να μην προβάλει στα δελτία της τηλεόρασης τους ναζιστές δολοφόνους... Απαιτούμε την κάλυψη της δίκης στο εξής από διαπιστευμένο δημοσιογράφο”.