Δημοτικές εκλογές
“Αριστερή Παρέμβαση” στα Γιάννενα: Συνέλευση του δημοτικού σχήματος 9/2

Την Παρασκευή 9/2 πραγματοποιήθηκε η συνέλευση του δημοτικού σχήματος “Αριστερή Παρέμβαση” στα Γιάννενα. Την εισήγηση έκανε ο Χρ. Πατσούρας που παρουσίασε τις θέσεις και τις διεκδικήσεις της Αριστερής Παρέμβασης, τόσο σε σχέση με τα ζητήματα της πόλης μας, αλλά και τις συνολικότερες μάχες που έχει να δώσει η αντικαπιταλιστική αριστερά σε κάθε δήμο. 

Στη συζήτηση που ακολούθησε, συντρόφισσες και σύντροφοι έθεσαν ζητήματα που έχουμε να παλέψουμε ώστε ο δήμος να καλύψει τις ανάγκες των εργαζομένων και των φτωχών της πόλης. Από τη δημιουργία νέων παιδικών σταθμών για να μην υπάρχουν αποκλεισμοί, τη σύγκρουση με την εταιρεία του αστικού ΚΤΕΛ που με την κάλυψη της δημοτικής αρχής πληρώνουμε πανάκριβες συγκοινωνίες, μέχρι τη σύνδεση μας με τους αγώνες για κρατική Εγνατία και Ιονία οδό χωρίς διόδια κ.α. 

Κοινή πεποίθηση όλων ήταν πως πάμε να δώσουμε αυτές τις μάχες σε σύνδεση με τους αγώνες που δίνουν οι εργαζόμενοι για μαζικές προσλήψεις, για αύξηση της χρηματοδότησης για τις ανάγκες μας, για να μην περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις αλλά προβάλλοντας ταυτόχρονα τις διεκδικήσεις για διαγραφή του χρέους και ρήξη με την ΕΕ. 

Από τη μεριά του ΣΕΚ θέσαμε σαν άμεσο σταθμό που έχουμε να οργανώσουμε την απεργιακή 8 Μάρτη, και τη συμμετοχή της Αριστερής Παρέμβασης στην κινητοποίηση, που βρήκε σύμφωνη τη συνέλευση. Στο τέλος της διαδικασίας αποφασίστηκε η συμμετοχή της Αριστερής Παρέμβασης στις εκλογές, με επικεφαλής τον Χρήστο Πατσούρα και εγκρίθηκε το σχέδιο διακήρυξης.