Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Μπάτσοι και φασίστες χτυπάνε μαζί

Παλιότερη διαδήλωση στο Α.Τ Δραπετσώνας

Λάρισα

Η παρουσία αστυνομικών στο σταθμό του ΟΣΕ στη Λάρισα, απέτρεψαν τους Σαλμάν Ατζούμ και Σαΐντ Αχμέντ, θύματα επίθεσης από τον εργοδότη τους στη θεσσαλική πόλη, από το να ταξιδέψουν και να συμμετέχουν στη συνέντευξη Τύπου. Την καταγγελία ωστόσο μετέφερε ο Τζαβέντ Ασλάμ, ενώ έγιναν και αποκαλύψεις για τις σχέσεις του θύτη με τη Χρυσή Αυγή.

Ο Σαλμάν Ατζούμ κι ο Σαΐντ Αχμέντ δούλευαν σε κτηνοτροφική μονάδα που εκτρέφει πρόβατα. Οι εργάτες δούλευαν τουλάχιστον 18 ώρες καθημερινά και σαββατοκύριακο. Και οι δύο εργάτες ήταν απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες. Ο εργοδότης κάθε φορά μετέθετε την πληρωμή για τον επόμενο μήνα. Όταν στις αρχές του Φλεβάρη οι δύο εργάτες αρνήθηκαν να δουλέψουν απλήρωτοι, εξαναγκάστηκαν με το ζόρι, υπό το βάρος απειλών. Λίγο αργότερα εκείνο το βράδυ, το αφεντικό ήρθε μαζί με δύο μπράβους, τους πήρε παράμερα και ξεκίνησε να τους βρίζει: “Μην ζητάς λεφτά, θα πληρώσω όποτε εγώ θέλω.” “Η Αστυνομία και η Χρυσή Αυγή είναι φίλοι μου. Θα καλέσουμε τη Χρυσή Αυγή και δεν θα αφήσουμε κανένα Πακιστανό ζωντανό στη Λάρισα”. “Θα σας δώσουμε να φάτε χοιρινό με το ζόρι”. 

Η συνέχεια είναι ακόμα χειρότερη. Ο εργοδότης δεν έμεινε στις βρισιές και τις απειλές αλλά επιτέθηκε βίαια, γρονθοκόπησε και τραυμάτισε στο πρόσωπο τον Σαλμάν Ατζούμ.

“Έχουν ξεκινήσει τα ίδια με αυτά που γίνονταν το 2012, όταν χρυσαυγίτες χτύπαγαν μέσα σε αστυνομικά τμήματα, σε χώρους δουλειάς, σε χωράφια, σε πλατείες”, σχολίασε ο Τζαβέντ Ασλάμ. “Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει μέτρα. Να μην εμποδίζονται τα θύματα ρατσιστικών επιθέσεων από το να ζητούν δικαιοσύνη. Να τιμωρηθούν οι ένοχοι”. 

 

Β'Α.Τ. Περιστερίου

Σε απεργία πείνας προχώρησαν από την αρχή της προηγούμενης βδομάδας, δέκα μετανάστες που κρατούνται στο Β' Α.Τ Περιστερίου. Οι μετανάστες σε επικοινωνία που είχαν με την ΚΕΕΡΦΑ, καταγγέλλουν απάνθρωπη ρατσιστική μεταχείριση. Δεν έχουν κάνει τίποτα παράνομο. Κρατούνται μετά από τις επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ διότι δεν διαθέτουν χαρτιά. Σύμφωνα με τις καταγγελίες οι αστυνομικοί δεν τους αφήνουν να πάνε καν στην τουαλέτα και οι κρατούμενοι καταλήγουν να χρησιμοποιούν μπουκάλια μέσα στο χώρο κράτησης. Τους εμποδίζουν ακόμη και να κάνουν προσευχή.

“Είναι πρόκληση την ώρα που η κυβέρνηση παριστάνει ότι κάνει διαβούλευση για την 'στρατηγική ένταξης των μεταναστών' να προχωράνε σε επιχειρήσεις σκούπα και να στοιβάζουν μετανάστες χωρίς χαρτιά στα αστυνομικά τμήματα. Όχι μόνο δεν έκλεισαν την Αμυγδαλέζα, όχι μόνο απομονώνουν τους πρόσφυγες σε στρατόπεδα-γκέτο αλλά εντείνουν την αστυνόμευση σε βάρος των μεταναστών αντί να τους νομιμοποιήσουν. Απαιτούμε να σταματήσει η ρατσιστική κακομεταχείριση και να αφεθούν ελεύθεροι” καλεί η ΚΕΕΡΦΑ σε ανακοίνωσή της. 

 
Διαβάστε επίσης: