Εργατικό κίνημα
Φροντιστήρια: 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΟΙΕΛΕ 19/2

24ωρη πανελλαδική απεργία στο χώρο των Φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών πραγματοποίησε την Τρίτη 19/2 η ΟΙΕΛΕ στο πλευρό των πρωτοβάθμιων σωματείων του κλάδου. Η απεργιακή κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε την ημέρα που το Συμβούλιο της Επικρατείας εκδίκαζε την προσφυγή των εργοδοτών (ΟΕΦΕ) ενάντια στο νόμο που εξασφαλίζει τις 21 ώρες ως πλήρες ωράριο για τους εκπαιδευτικούς στα φροντιστήρια. Η ΟΙΕΛΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση έξω από το ΣτΕ.

“Διεκδικούμε για όλους τους εκπαιδευτικούς στα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και στα Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών, αξιοπρεπή ΣΣΕ με βάση τις ανάγκες μας. Η απεργία της Τρίτης 19/2 έχει και μια ιδιαίτερη αιχμή ενάντια στην προσπάθεια που κάνουν οι ιδιοκτήτες/εργοδότες φροντιστηρίων να καθορίσουν το πλήρες ωράριο στα φροντιστήρια από 21 ώρες την εβδομάδα σε 40 ώρες. Αυτό θα σημάνει πως με το βασικό μισθό σταθερό, το ωρομίσθιο θα φτάσει τα 3,7 ακόμα και τα 3,5 ευρώ. Μιλάμε για ξεφτιλιστικό μεροκάματο. Ήδη το ωρομίσθιο των 6,75 ευρώ μικτά που ισχύει σήμερα δεν ικανοποιεί τις στοιχειώδεις ανάγκες των εργαζόμενων.

Την ημέρα της απεργίας προσπαθήσαμε με απεργιακές φρουρές να κλείσουμε κάποια μεγάλα και σημαδιακά φροντιστήρια ιδιοκτησίας μεγάλων παραγόντων της διοίκησης της ΟΕΦΕ”, δήλωσε στην ΕΑ ο Θανάσης Διαβολάκης, μέλος του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ και υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με την Ανταρσία στο Λιμάνι.