Εργατικό κίνημα
Εκλογές ΕΙΝΑΠ: “Ψηφίζουμε τους αγώνες μας”

Δυνατά συμμετέχει το αντικαπιταλιστικό δίκτυο υγειονομικών ΝΥΣΤΕΡΙ στο ψηφοδέλτιο του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή (ΕΝΚΙΑ) στις διπλές κάλπες που στήνονται την Τρίτη 26 Φλεβάρη από τις 7:30πμ έως τις 4:30μμ σε όλα τα νοσοκομεία της Αττικής, για τις εκλογές στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και για την εκλογή αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΟΕΝΓΕ που θα γίνει τον Απρίλιο.

“Η ενισχυμένη ομάδα του αντικαπιταλιστικού δικτύου υγειονομικών ΝΥΣΤΕΡΙ στο ψηφοδέλτιο του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή αποτυπώνει τις μάχες που δόθηκαν τα τελευταία τρία χρόνια στο χώρο της δημόσιας Υγείας”, αναφέρει στην Εργατική Αλληλεγγύη η Αργυρή Ερωτοκρίτου, γιατρός στο νοσοκομείο Γεννηματάς.

“Νο1 όλο αυτό το χρονικό διάστημα ήταν η μάχη για να μην απολυθεί κανείς επικουρικός ή συμβασιούχος. Με κεντρικό αίτημα, μονιμοποιήσεις όλων εδώ και τώρα, και με την οργάνωση μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων, καταφέραμε ξανά και ξανά να μην απολυθούν συνάδελφοι που κρατάνε με τη δουλειά τους ανοιχτά τα νοσοκομεία. Η μάχη για τη μονιμοποίηση πάει χέρι χέρι με αυτή για μόνιμες μαζικές προσλήψεις σε όλες τις ειδικότητες των υγειονομικών. Μόνο έτσι μπορούν να καλυφθούν τα τεράστια κενά και να σταματήσει η υπερεντατικοποίηση της εργασίας, τα απάνθρωπα ωράρια και οι συνεχόμενες εφημερίες που έχουν τσακίσει όχι μόνο τους γιατρούς αλλά και το νοσηλευτικό, και το διοικητικό και το τεχνικό προσωπικό. 

Οι εκλογές για την ΕΙΝΑΠ και την ΟΕΝΓΕ έρχονται λίγες μόλις μέρες πριν την σπουδαία απεργία που οργανώνεται στις 8 Μάρτη. Μέσα στα νοσοκομεία οι γυναίκες που εργάζονται συχνά είναι πλειοψηφία. Σε πολλά νοσοκομεία έχουν κλείσει ή έχουν περιοριστεί οι παιδικοί σταθμοί. Αλλού έχει περιοριστεί ο αριθμός των εργαζόμενων που μπορούν να σιτίζονται στα εστιατόρια. Όλα αυτά είναι κατακτήσεις που τις έχουν πάρει πίσω τα χρόνια των μνημονίων. Με την απεργία στις 8 Μάρτη βάζουμε στο στόχαστρο όλες τις μνημονιακές επιθέσεις στο κοινωνικό κράτος. Δεν ξεχνάμε ούτε τις σεξιστικές παρενοχλήσεις και επιθέσεις που δέχονται οι γυναίκες στο εργασιακό τους περιβάλλον. Η ανταπόκριση που συναντάμε από τις γυναίκες και από όλο τον κόσμο σχετικά με την απεργιακή κινητοποίηση στις 8 Μάρτη είναι ενθουσιώδης. 

Πολύ σημαντικό και συστηματικό αγώνα δώσαμε ενάντια στον εθνικισμό, το ρατσισμό και τους φασίστες. Ένας αγώνας που ξεκινάει μέσα στις ίδιες τις δομές Υγείας για την ποιότητα περίθαλψης που προσφέρεται στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αλλά ανοίγει και συνολικότερα την κουβέντα για το αν χωράνε ρατσιστικές και φασιστικές αντιλήψεις μέσα στα νοσοκομεία. Αυτός ο αγώνας φέτος έχει και απτά αποτελέσματα αφού έχουμε καταφέρει να μην έχουμε ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής στις εκλογές των ιατρικών συλλόγων και της ομοσπονδίας μας.

Μέσα από όλες τις μάχες και τους αγώνες που δώσαμε όλα αυτά τα χρόνια, φέτος κατεβαίνουμε στις εκλογές τόσο σαν ΝΥΣΤΕΡΙ όσο και συνολικά το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή με μεγαλύτερες δυνάμεις και με την αυτοπεποίθηση πως όχι μόνο θα κρατήσουμε τις τρεις έδρες που είχαμε κερδίσει στις προηγούμενες εκλογές, αλλά θα διευρύνουμε την παρουσία μας και στο πρωτοβάθμιο και στο δευτεροβάθμιο όργανο των γιατρών”, τόνισε η Α. Ερωτοκρίτου. 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το αντικαπιταλιστικό δίκτυο υγειονομικών-ΝΥΣΤΕΡΙ αναφέρεται μεταξύ άλλων πως: “Το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή είναι η πιο ενωτική πρωτοβουλία και η δύναμη που πρέπει να δυναμώσει μέσα στην ΕΙΝΑΠ. Είναι η αντικαπιταλιστική αριστερά που εξασφαλίζει -κόντρα στην ηττοπάθεια και τον συμβιβασμό- τον δρόμο του Αγώνα και της σύγκρουσης με την λογική του κέρδους, της ιδιωτικοποίησης, των ελαστικών σχέσεων εργασίας, τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και τον σεξισμό. Ελάτε να δώσουμε και αυτή τη μάχη μαζί! Στις 26 του Φλεβάρη ψηφίζουμε τους αγώνες μας”.

Υποψήφιοι ΝΥΣΤΕΡΙ-Συνεργαζόμενοι

για ΕΙΝΑΠ

Αργύρης Χρίστος, επικουρικός Ακτινοδιαγνώστης Γεννηματάς, Ασλανίδη Παρθένα (Θένια), ειδικευόμενη Γεν. Ιατρικής Ερυθρός, Ερωτοκρίτου Αργυρή, ειδικευόμενη Παθολογίας Γεννηματάς, Καταραχιάς Κωνσταντίνος, επικουρικός Ακτινοδιαγνώστης Άγιος Σάββας, Πασπάτη Ιωάννα, διευθύντρια Ορθοπεδικής Παίδων Πεντέλης

για ΟΕΝΓΕ

Αλοντάτ Μούσα, επικουρικός Ιατρός Γαστρεντερολογίας ΓΟΝΚ, Αργύρης Χρίστος, επικουρικός Ακτινοδιαγνώστης Γεννηματάς, Αρναούτη Μαρία, ειδικευόμενη Κυτταρολογίας Άγιος Σάββας, Ασλανίδη Παρθένα (Θένια), ειδικευόμενη Γεν. Ιατρικής Ερυθρός, Γρετού Σοφία, ειδικευόμενη Ακτινοδιαγνωστικής Γεννηματάς, Γρίβας Αναστάσιος, επιμελητής Ά Παθολογίας- ογκολογίας Άγιος Σάββας, Δόκου Ελένη, επιμελήτρια β Ακτινοδιαγνωστικής Άγιος Σάββας, Ερωτοκρίτου Αργυρή, ειδικευόμενη Παθολογίας Γεννηματάς, Θωμαϊδης Θωμάς, ειδικευόμενος πυρηνικής Ιατρικής Άγιος Σάββας, Καραθάνος Βαγγέλης, επιμελ. A πυρηνικής ιατρικής Σωτηρία, Καταραχιάς Κωνσταντίνος, επικουρικός Ακτινοδιαγνώστης Άγιος Σάββας, Κομπολίτη Ελίζα, ειδικευόμενη Ακτινοδιαγνωστικής Γεννηματάς, Κουγιουμτζόγλου Ιωάννης, διευθυντής Παθολογίας Κ.Υ. Νέας Μάκρης, Κυριακοπούλου Κωνσταντίνα (Τίνα), διευθύντρια Αναισθησιολογίας Άγιος Σάββας, Κωστοπούλου Μυρτώ, ειδικευόμενη Νεφρολογίας Γεννηματάς, Λευθεριώτης Βασίλειος, ειδικευόμενος Παθολογοανατομίας Λαϊκό, Λουκά Αλίκη, ειδικευόμενη οφθαλμολογίας Νίκαια, Λυσικάτου Ζαννέτα, ειδικευόμενη χειρουργικής Άγιος Σάββας, Μακρής Γεώργιος, επιμελ. A οφθαλμολογίας Γεννηματάς, Πασπάτη Ιωάννα, διευθύντρια Ορθοπεδικής Παίδων Πεντέλης, Πατσιά – Ζαλαβρά Ηλέκτρα, ειδικευόμενη Ακτινοδιαγνωστικής Γεννηματάς, Παπίας Γεώργιος, επικουρικός Ιατρός Παθολογοανατομίας Άγιος Σάββας, Παππάς Νικόλαος, ειδικευόμενος Ακτινοθεραπευτικής Άγιος Σάββας, Πεταλούδας Στυλλιανός, ειδικευόμενος Γενικής Ιατρικής Ερυθρός, Προδρόμου Μικαέλλα, ειδικευόμενη Ακτινοδιαγνωστικής Γεννηματάς, Σαλομίδου Μαρία, επικουρικός Ιατρός πνευμονολογίας Άγιος Σάββας, Τσολής Γιώργος, ειδικευόμενος Γενικής Ιατρικής Ερυθρός, Χρηστογεώργος Πάρης, ειδικευόμενος Ορθοπεδικής Γεννηματάς.