Δημοτικές εκλογές
"Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη": Όχι στο εθνικιστικό μίσος

Mε ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση «Ανταρσία στη Θεσσαλονίκη για την ανατροπή» εκφράζει “τη βαθιά θλίψη όλων των μελών της για το τραγικό δυστύχημα με λεωφορείο που συνέβη έξω από την πόλη των Σκοπίων”. Όπως αναφέρει: “14 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ένας τραυματίας υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ από τους περίπου 30 τραυματίες τουλάχιστον έξι δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή. Στέλνουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων και τους συμπαραστεκόμαστε στον τραγικό πόνο που βιώνουν από την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων. 

Παράλληλα, εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τα απάνθρωπα φασιστοειδή που το μόνο που βρήκαν να σχολιάσουν για αυτό το τραγικότατο συμβάν είναι η αναφορά στη γειτονική χώρα ως Βόρεια Μακεδονία. Οι φασίστες, κληρονόμοι του «Ζήτω ο θάνατος» των μελανοχιτώνων του Φράνκο, για άλλη μια φορά έδειξαν το μίσος τους απέναντι στους απλούς ανθρώπους που έτυχε να γεννηθούν στην άλλη πλευρά των συνόρων. Αυτή είναι η συνέχεια της εκστρατείας τους για το «όνομα της Μακεδονίας», που θέλει να σύρει τους εργαζόμενους και τη νεολαία στην Ελλάδα στο άρμα του εθνικισμού. Δεν θα περάσουν”.

• Με άλλη ανακοίνωσή της η κίνηση δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους στην Εγνατία Οδό ΑΕ, που προχωρησαν την Πέμπτη 14/2 σε 24ωρη απεργία. “Οι εργαζόμενοι διεκδικούν να αποδεσμευτεί η εταιρεία από το ΤΑΙΠΕΔ και να ανακληθεί η απόφαση που αφορά το τμήμα του απαιτούμενου προσωπικού για τη λειτουργία και συντήρηση της οδού. Είμαστε μαζί τους” αναφέρει η ανακοίνωση.