Δημοτικές εκλογές
"Ανυπότακτη Κρήτη": Συνέλευση 17/2

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17/2 στην αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου η συνέλευση του περιφερειακού σχήματος Ανυπότακτη Κρήτη, που στηρίζεται από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Θέματα της συνέλευσης ήταν το πολιτικό πλαίσιο της παρέμβασης του σχήματος στις περιφερειακές εκλογές, η ανάδειξη του επικεφαλής και το πρόγραμμα δράσης μέχρι τις εκλογές. 

Στη συνέλευση έγινε έντονη συζήτηση για τον πολιτικό χαρακτήρα του σχήματος. Αποφασίστηκε ομόφωνα η πολιτική διακήρυξη στη βάση του αντικαπιταλιστικού προγράμματος.

Από την πλευρά του ΣΕΚ στις παρεμβάσεις μας τονίσαμε ότι ήδη από το 2010 η επιλογή παρέμβασης της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στις τοπικές εκλογές με βάση το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα ήταν επιτυχημένη. Το πρόγραμμα αυτό ούτε μπορεί να μινιμαριστει ή να κοπεί επιλεκτικά. Στο νησί που βρίσκεται η νατοϊκή βάση της Σούδας, το αίτημα για να κλείσει η βάση και για έξοδο από το ΝΑΤΟ είναι κρίσιμο. Η αντιιμπεριαλιστική πάλη συνδέεται άμεσα με το αίτημα για ανοιχτά σύνορα αλλά και για άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες. Στο κομμάτι του εργατικού κινήματος, έχουμε πολλές φορές δει το τελευταίο διάστημα εργατικές αντιστάσεις να βγαίνουν στο προσκήνιο και να καθορίζουν την πολιτική ατζέντα, με τελευταίο μεγάλο παράδειγμα τους εκπαιδευτικούς, αναπληρωτές και μόνιμους. Αυτή είναι και η δύναμη που μπορεί να επιβάλει τις κρατικοποιήσεις χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό έλεγχο. Μέσα σε ένα τέτοιο πολιτικό σκηνικό η Ανυπότακτη Κρήτη πρέπει να διεκδικήσει το μεγάλωμά της και σε επιρροή αλλά και μέσα στο περιφερειακό συμβούλιο. 

Επικεφαλής της Ανυπότακτης Κρήτης για τις περιφερειακές εκλογές εκλέχτηκε ομόφωνα ο Γιώργος Πιαγκαλάκης, τωρινός περιφερειακός σύμβουλος του σχήματος. 

Τέλος, αποφασίσαμε για το άμεσο πρόγραμμα δράσης την πραγματοποίηση εκδήλωσης για το αεροδρόμιο στο Καστέλλι, συμμετοχή στην οργάνωση της απεργίας στις 8 Μάρτη αλλά και στα αντιφασιστικά αντιρατσιστικά συλλαλητήρια στις 16 Μάρτη σε Ηράκλειο και Χανιά.