Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Θεσσαλονίκη: Στοπ στις φασιστικές επιθέσεις

Αντιφασιστική-αντιρατσιστική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στο Ρολόι Νεάπολης στη Θεσσαλονίκη σαν απάντηση στην θρασύδειλη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε οικογένεια Ιρακινών με τρία μικρά παιδιά. 

Τη συγκέντρωση -στην οποία συμμετείχαν περίπου 500 άτομα από τις γειτονιές των δυτικών συνοικιών της Θεσσαλονίκης, νεολαία, εργαζόμενοι από διάφορους χώρους, ανάμεσα τους εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι στους δήμους- ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης που πέρασε από το σπίτι που έμεναν οι πρόσφυγες. Το παρών έδωσε η ΚΕΕΡΦΑ ενώ με πανό συμμετείχαν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Αυτόνομη Παρέμβαση Νεάπολης, η ΟΚΔΕ και άλλες οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Κάλεσμα για συμμετοχή εξέδωσε και η Ανταρσία στην Θεσσαλονίκη για την Ανατροπή. 

“Δεν θα περάσουν! Στις γειτονιές της Δυτικής Θεσσαλονίκης δεν έχουν καμία θέση οι φασιστικές συμμορίες”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ. “Το εργατικό κίνημα και η νεολαία χρειάζεται να κάνουν δικιά τους υπόθεση την πλήρη απομόνωση των ρατσιστών και των νεοναζί. Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί τις τοπικές κινήσεις, τα σωματεία, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις οργανώσεις και τα κόμματα της Αριστεράς να πάρουν μέρος μαζικά στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που καλούν τοπικοί φορείς της Νεάπολης την Τετάρτη 20 Φλεβάρη στις 6μμ στο Ρολόι της Νεάπολης”.