Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
STΟP στις ρατσιστικές προσαγωγές

1/3, Συγκέντρωση ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις της ΕΛΑΣ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας – ενημέρωση πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής 1/3 η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος “Η Ενότητα”, στη συμβολή των οδών Μενάνδρου και Σοφοκλέους, με αφορμή την προκλητική επιχείρηση σκούπα της ΕΛ.ΑΣ, τις τελευταίες ημέρες, στην περιοχή της Ομόνοιας.  

“Περίπου 130 άτομα έχουν συλληφθεί, μαγαζάτορες και απλοί περαστικοί. Η αστυνομία έμπαινε μέσα στα μαγαζιά και συλλάμβανε κόσμο χωρίς να ξέρουν οι ίδιοι οι μετανάστες το λόγο που συλλαμβάνονταν. Είναι απαράδεκτα αυτά τα πράγματα, δηλαδή το να μπαίνουν οι αστυνομικοί στα μαγαζιά και να κάνουν ότι θέλουν. Θέλουμε να σταματήσουν να γίνονται έλεγχοι από την αστυνομία με ρατσιστικό κίνητρο. Διεκδικούμε σεβασμό. Όχι ρατσισμό και φασισμό” δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας.

“Οι επιχειρήσεις σκούπα που κάνει η αστυνομία της Γεροβασίλη, θυμίζουν αυτά που έκανε η αστυνομία του Δένδια” τόνισε στη συγκέντρωση ο Γιάννης Σηφακάκης από την ΚΕΕΡΦΑ. “Εκείνη η πολιτική όπλισε το χέρι των φασιστών για να βγαίνουν, να χτυπάνε και να δολοφονούν μετανάστες σε όλη αυτή την περιοχή. Τώρα βλέπουμε την ίδια πολιτική από την Γεροβασίλη, με πρόσχημα την εγκληματικότητα. Λένε ψέματα και είναι κατάντια για τη σημερινή κυβέρνηση. Σήμερα είναι μια πρώτη συγκέντρωση για να απαιτήσουμε ότι θα αφήσουν ελεύθερους όλους τους απλούς εργαζόμενους που τυχαίνει να κυκλοφορούν σε αυτή την περιοχή. Θα συνεχίσουμε το Σάββατο 16 Μάρτη στο μεγάλο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, στις 3μμ, στην Ομόνοια, για να διεκδικήσουμε ότι όλοι οι μετανάστες πρέπει να είναι νόμιμοι, να έχουν χαρτιά, ένσημα, να ανοίξουν οι φυλακές και τα στρατόπεδα που κρατάνε τα αδέρφια μας τους πρόσφυγες. Γι' αυτό πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι”.