Εκπαίδευση και νεολαία
Μουσικά σχολεία: Όχι στα νέα μέτρα

2/3, Κινητοποίηση των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων στο Σύνταγμα

Το Σάββατο 2 Μάρτη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ένωση Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων. Γονείς, μαθητές και καθηγητές έδωσαν το παρών για να διαμαρτυρηθούν για τα νέα μέτρα που προσπαθεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση τα οποία θα δυσκολέψουν την μετακίνηση των μαθητών προς τα σχολεία τους, καθώς και την ένταξή τους στα Μουσικά Πανεπιστήμια.

Η κυβέρνηση θα επιτρέπει δωρεάν μεταφορά μόνο σε μαθητές που κατοικούν σε μια συγκεκριμένη απόσταση από το σχολείο τους χωρίς να λαμβάνεται υπόψη πως κάποια σχολεία εξυπηρετούν πολλούς δήμους. Και άρα τα όρια των αποστάσεων πρέπει να είναι μεγαλύτερα για να καλύπτουν όλα τα παιδιά. Η εξεταστέα ύλη για εισαγωγή των μαθητών στα Μουσικά Πανεπιστήμια αλλάζει με απαράδεκτο τρόπο μόλις 3 μήνες πριν τις Πανελλήνιες. Οι μαθητές καλούνται να εξεταστούν σε μαθήματα που μέχρι τώρα ήταν επιλογής ή που δεν έχουν ύλη στα βιβλία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η συναυλία που έκαναν οι μαθητές κράτησε αρκετή ώρα. Συμμετείχαν μουσικές ομάδες από το Μουσικό Πειραιά, Αλίμου, Παλλήνης. Υπήρχε συμμετοχή από τα Καλλιτεχνικά του Περιστεριού, του Κερατσινίου και από άλλα σχολεία.

Ομάδα των μαθητών Anticapitalista βρεθήκαμε στην συγκέντρωση όπου συζητήσαμε με γονείς, μαθητές και καθηγητές για τις δυσκολίες που έχουν να αντιμετωπίσουν οι μαθητές αν εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα. Μοιράστηκαν επίσης προκηρύξεις για τις 16 Μάρτη καλώντας τον κόσμο να στηρίξει την διεθνή μέρα ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό.
 
Γιάννης Αργυροκαστρίτης
μαθητές Anticapitalista