ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ

Οι εργαζόμενοι στα Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου, δίνουν με την 24ωρη απεργία τους μία πρώτη απάντηση στην προσπάθεια της εργοδοσίας να καταργήσει τη ΣΣΕ προχωρώντας στη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας τους από πλήρους σε μερικής απασχόλησης και στη μετατροπή όσων δεν δέχθηκαν αυτό το μέτρο σε εκ περιτροπής εργαζόμενους. 

«Δεν αναγνωρίζουμε το νόμο 3899/2010, απαιτούμε την κατάργησή του. Προασπίζουμε συλλογικά τους μισθούς και τα δικαιώματα μας. Προασπίζουμε τη συλλογική σύμβαση του σωματείου μας που ισχύει για όλους μας. Δεν νομιμοποιούμε τις διαδικασίες της εργοδοσίας που χωρίς συλλογική διαβούλευση με τους εργαζόμενους και το Σύλλογό μας –ως όφειλε- πίεσε να υπογραφτούν ατομικές συμβάσεις μέσα σε 48 ώρες. Αρνούμαστε να συμφωνήσουμε οτιδήποτε σε ατομική βάση. Καταγγέλλουμε την εργοδοτική απόφαση «κατάργησης» της Συλλογικής σύμβασης μας», αναφέρει η κοινή ανακοίνωση των εργαζομένων στον Παπασωτηρίου και του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής.

«Οι μισθοί μας είναι αδιαπραγμάτευτοι, όσο αδιαπραγμάτευτο ήταν για την εργοδοσία να μη μοιράζεται τα κέρδη της με το προσωπικό της όλα τα προηγούμενα χρόνια άγριας κερδοφορίας που με τη δουλειά μας πλούτισε τους εργοδότες χρόνια τώρα...Καλούμε την διοίκηση της εταιρείας να πάρει πίσω όλα τα μέτρα που μετέβαλλαν τις εργασιακές μας σχέσεις άμεσα.

Σε περίπτωση που η εργοδοσία δεν υποχωρήσει από το πετσόκομμα των μισθών και των δικαιωμάτων μας, αποφασίζουμε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και καταγγέλλουμε δημοσίως την εργοδοτική προσπάθεια περιστολής των δικαιωμάτων μας.

Σήμερα διαλέγουμε την αγωνιστική διέξοδο, που είναι ο μόνος τρόπος για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας. Ενισχύουμε την ενότητα και την αλληλεγγύη μας».