Εκπαίδευση και νεολαία
Οι μαθητές στους δρόμους

18/3, Μαθητική διαδήλωση στην Αθήνα

Με ΜΑΤ και χημικά αντιμετώπισε η κυβέρνηση τους χιλιάδες μαθητές που ξεχύθηκαν στο κέντρο της Αθήνας την Δευτέρα 18/3 σε μια διαδήλωση που έστειλε μήνυμα κλιμάκωσης ενάντια στο νόμο που ετοιμάζεται να καταθέσει ο υπουργός Γαβρόγλου για το “νέο Λύκειο”. 

“Ούτε να το σκέφτεστε, να καταθέσετε το νομοσχέδιο - Θέλουμε σχολείο που να μορφώνει και όχι να εξοντώνει”, έγραφε το κεντρικό πανό της κινητοποίησης, “Θέλουμε σχολείο Δημιουργικό και όχι κέντρο εξεταστικό”, έγραφε το πανό των μαθητών από σχολεία του Περιστερίου. “Ενάντια στους νόμους σας”, ήταν το σύνθημα στο πανό των μαθητών από τον Πειραιά. “Δεν δεχόμαστε να καθορίζουν άλλοι το μέλλον μας. Πρέπει να δώσουμε μάχη ενάντια στο νέο λύκειο. Οι χορηγοί και οι ιδιώτες δεν έχουν θέση στη δημόσια παιδεία. Οι περισσότεροι μαθητές είμαστε παιδιά οικογενειών που παλεύουν για το μεροκάματο, δεν έχουμε τη δυνατότητα πληρώνουμε ακόμα περισσότερα φροντιστήρια”, ανέφερε η Βιολέτα από το 9ο ΓΕΛ Πειραιά.

“Αύριο που θα γυρίσω πίσω στο σχολείο θα πω στους συμμαθητές μου για τη σημερινή πορεία. Πολλοί πίστευαν ότι δεν έχει νόημα, όμως σήμερα βρεθήκαμε εδώ χιλιάδες ο ένας πλάι στον άλλο. Οι πορείες και οι αγώνες έχουν νόημα και κανείς δεν είναι μόνος του. Άντίθετα όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε αυτή τη μάχη”, ανέφερε ο Ηλίας από το 24ο Λύκειο Αμπελόκηπων.

“Σήμερα μαθητές απ'όλη την Αθήνα δώσαμε μια μεγάλη απάντηση και διαδηλώσαμε με τα πανό μας ενάντια στο νόμο Γαβρόγλου. Όμως ο αγώνας μας δεν τελειώνει σήμερα. Όλη την επόμενη περίοδο θα οργανωθούμε και θα βρισκόμαστε στους δρόμους. Δεν φοβόμαστε τις απουσίες, φοβόμαστε το μέλλον που μας ετοιμάζουν χωρίς εμάς”, τόνισε ο Γιάννης από το 9ο Λύκειο Πειραιά που διαδήλωνε στην πορεία με τις πικέτες των Μαθητών – Anticapitalista.