Δημοτικές εκλογές
Κάτω τα χέρια από τους χειροτέχνες

14/3, Κινητοποίηση χειροτεχνών έξω από το δημαρχείο της Αθήνας

Με συνθήματα "Καμίνη, Καμίνη, η τέχνη μας θα μείνει" και "Κάτω τα χέρια από τους χειροτέχνες", οι χειροτέχνες πραγματοποίησαν μια μαζική και δυναμική διαμαρτυρία μπροστά στο δημαρχείο Αθήνας. Οι χειροτέχνες αγωνίζονται ενάντια στην χωροθέτηση που στόχο έχει να τους διώξει από τους δρόμους που βγάζουν καθημερινά το ψωμί τους προς όφελος των μεγάλων συμφερόντων, ενώ νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται την Τετάρτη 20/3 στις 10.30πμ στην Λιοσίων 22, όπου συνεδριάζει η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

“Ο Δήμος εδώ και πάρα πολύ καιρό θέλει να μας διώξει από το Θησείο από τον πεζόδρομο. Δεν το αποδεχόμαστε και γι' αυτό είμαστε εδώ, θα διεκδικήσουμε τον χώρο μας, ένα χώρο που τον έχουμε επί έντεκα συναπτά έτη και θα παραμείνουμε. Εδώ σήμερα διαδηλώνουμε άνθρωποι που μοχθούν καθημερινά για να μπορέσουν να εξασφαλίζουν την επιβίωσή τους” δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη η Εύη Λίτσα, χειροτέχνης και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας που συμμετείχε με πανό στην κινητοποίηση.  

“Να βάλουμε τέλος στην επιχείρηση εκκαθάρισης των χειροτεχνών από το Θησείο, την Αδριανού, την Αιόλου” δήλωσε ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας. 

“Εισάγεται στην ΕΠΖ του Δήμου Αθήνας η χωροθέτηση 204 θέσεων για χειροτέχνες στη περιοχή Θησείου ενώ υπάρχει και άλλο θέμα για χωροθέτηση 100 θέσεων σε άλλα σημεία όπως στις πλατείες Κεραμεικού, Αυδή Λέοντα & Βικτωρίας. Ο Δήμος της Αθήνας τρέχει να υλοποιήσει το αντεργατικό κατασκεύασμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με το οποίο υποχρεώνουν τους ελεύθερους χειροτέχνες να κάνουν έναρξη(!) και να γίνουν ελεύθεροι επαγγελματίες(!) οδηγούμενοι σε χρεοκοπία και βέβαιο οικονομικό θάνατο. Καθώς οι χειροτέχνες που έχουν πιστοποίηση ξεπερνάνε τους 500, η διάθεση με κλήρωση θέσεων στο Θησείο αποκλειστικά, θα οδηγήσει στον αφανισμό εκατοντάδων και στην πείνα.

Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας καλεί το Δήμο της Αθήνας να αποσύρει την απαράδεκτη χωροθέτηση με την οποία άλλωστε διαφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία των χειροτεχνών. Απαιτούμε ο Δήμος της Αθήνας να διευκολύνει τους χειροτέχνες να ζήσουν ως εργαζόμενοι στους δρόμους της πόλης, στο Θησείο, στην Αποστόλου Παύλου, την Αδριανού, την Αιόλου και όπου αλλού ασκούν την δραστηριότητα τους αυτή τη στιγμή.