Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Η Πάλη για την Απελευθέρωση των Γυναικών: Εκδήλωση-παρουσίαση της 2ης έκδοσης του βιβλίου στο Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο 8/4

Τη Δευτέρα 8 Απρίλη, στις 7μμ, θα γίνει η παρουσίαση της δεύτερης έκδοσης του βιβλίου “Η πάλη για την απελευθέρωση των γυναικών”.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η Φωτεινή Σιάνου, συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος, πρώην συνδικαλίστρια στην ΟΤΟΕ. Η Φ. Σιάνου είχε πρωτοστατήσει τις προηγούμενες δεκαετίες στους αγώνες για τα δικαιώματα των εργαζόμενων γυναικών στις τράπεζες και όλους τους χώρους, μέσα από τη Γραμματεία Ισότητας της ΟΤΟΕ και την αντίστοιχη κίνηση της ΓΣΕΕ. Μαζί της θα είναι η Ειρήνη Λαγάνη, καθηγήτρια του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Πάντειου Πανεπιστημίου. Η Ε.Λαγάνη είχε μιλήσει και στην εκδήλωση παρουσίασης της πρώτης έκδοσης του βιβλίου που οργάνωσαν στα μέσα Γενάρη οι φοιτήτριες και οι φοιτητές του ΣΕΚ στη σχολή, όπου είχε ξεκινήσει λέγοντας “Οι διαρκείς αγώνες των γυναικών από κάθε γωνιά του πλανήτη, συναντιούνται και συνομιλούν σε αυτό το βιβλίο”. Και βέβαια ομιλήτρια θα είναι η Μαρία Στύλλου, συγγραφέας του βιβλίου και υπεύθυνη σύνταξης του περιοδικού Σοσιαλισμός από τα Κάτω.