Εργατικό κίνημα
Εκδήλωση-παρουσίαση της 2ης έκδοσης του βιβλίου “Η πάλη για την απελευθέρωση των γυναικών” - Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο 8/4

Τη Δευτέρα 8 Απρίλη, στις 7μμ, θα γίνει στο Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο (Φειδίου 14, πίσω από Τιτάνια-Ρεξ) η εκδήλωση-παρουσίαση της 2ης έκδοσης του βιβλίου “Η πάλη για την απελευθέρωση των γυναικών” της Μαρίας Στύλλου.

Το βιβλίο, που μέσα από τις εκδηλώσεις που οργανώθηκαν σε δεκάδες χώρους δουλειάς τους προηγούμενους μήνες άνοιξε το δρόμο για την πρώτη απεργιακή 8 Μάρτη στην Ελλάδα, θα παρουσιάσουν η Φωτεινή Σιάνου (πρόεδρος του γυναικείου σωματείου ΚΕΔΕ, πρώην συνδικαλίστρια της ΟΤΟΕ και πρώην υπεύθυνη της Γραμματείας Γυναικών της ΓΣΕΕ), η Ειρήνη Λαγάνη (καθηγήτρια στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο) και η συγγραφέας και υπεύθυνη σύνταξης του περιοδικού Σοσιαλισμός από τα Κάτω, Μαρία Στύλλου. Τη συζήτηση θα συντονίσει μέλος της “Κίνησης για την απεργιακή 8 Μάρτη”.

Στο ίδιο χώρο και ως τις 13 Απρίλη θα λειτουργεί και η έκθεση φωτογραφίας με θέμα “100 χρόνια αγώνες – η πάλη για την απελευθέρωση των γυναικών”, ένα μεγάλο φωτογραφικό αφιέρωμα στους αγώνες των γυναικών ενάντια στη σεξιστική καταπίεση.