Δημοτικές εκλογές
Δημοτικές Ανταρσίες: Πάτρα - Οι αλληλέγγυοι είναι εδώ

Πάτρα, 13/4

Με την συμμετοχή δεκάδων αγωνιστών, πλούσια συζήτηση και αγωνιστική διάθεση, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σάββατο 13/4 η εκδήλωση για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της δημοτικής κίνησης «Ανταρσία στην Πάτρα για την αντικαπιταλιστική ανατροπή». 

Την συζήτηση άνοιξαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι: Γιάννης Αγγελόπουλος, μέλος ΠΣΟ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Άγγελος Κωνσταντίνου, δημοσιογράφος, αλληλέγγυος στην κατάληψη της ΕΡΑ Πάτρας και ο επικεφαλής της κίνησης Δημήτρης Μπελιάς.

“Θα δώσουμε την μάχη των εκλογών πόρτα, πόρτα και χώρο το χώρο. Ένας δημοτικός σύμβουλος της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στην Πάτρα μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς, το πως λειτουργεί το ίδιο το συμβούλιο. Κάνοντας μια αριστερή εργατική αντιπολίτευση, κριτική, δημιουργική που θα στηρίζει ό,τι θετικό αλλά και θα ανοίγει θέματα που κανείς άλλος δεν βάζει σήμερα -μέσα στο συμβούλιο και έξω από αυτό ενώνοντας τα κινήματα και δυναμώνοντας τους αγώνες”, τόνισε ο Δημήτρης Μπελιάς.

“Ο αγώνας της ΕΡΤ ήταν μια φωνή αλληλεγγύης. Από το εγώ πήγαμε στο εμείς. Υπήρχαν οι ανώνυμοι αλληλέγγυοι, άνθρωποι από διάφορους πολιτικούς χώρους, άνθρωποι που το πάλεψαν. Ανάμεσά τους και τα παιδιά από την αντικαπιταλιστική αριστερά που συμμετείχαν στον αγώνα, στην περιφρούρηση. Εκεί αναπτύχθηκε μια ιδιαίτερη σχέση, ανθρώπινη. Έτσι και βρέθηκα εδώ απόψε, θεωρώντας το και μια ηθική υποχρέωση σε αυτήν την προσπάθεια που γίνεται για το δήμο της Πάτρας”, τόνισε στην ομιλία του ο Άγγελος Κωνσταντίνου.

Ανοιχτοί ορίζοντες

Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν ιδιαίτερα θερμή. “Παραβρίσκομαι σήμερα με ιδιαίτερη χαρά και χαιρετίζω την παρουσία του ψηφοδελτίου Ανταρσία στην Πάτρα”, τόνισε η Κατερίνα Αγγέλη, νοσηλεύτρια στο ΠΓΝΠ. “Πριν από περίπου ένα χρόνο γνώρισα τους συντρόφους στο 2ο Pride Patras. Eίμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω και εγώ σε αυτήν την προσπάθεια για μια άλλη Πάτρα με ανοιχτούς ορίζοντες που θα αγκαλιάζει τους πρόσφυγες, τους ανάπηρους, τους Ρομά, τους ΛΟΑΤΚΙ, τους φτωχούς”, τόνισε ο Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος, σπουδαστής– εργαζόμενος. 

“Βάζοντας τη λέξη 'πανεπιστήμιο' στα ΤΕΙ ο Γαβρόγλου ουσιαστικά κάνει περικοπές”, είπε ο Δημήτρης Καρύδας, φοιτητής ΤΕΙ. “Είμαι από αριστερή οικογένεια, αλλά η ζωή δεν με έφερε να ασχοληθώ με τα πολιτικά. Αλλά η απλότητα και πώς προσεγγίζουν τα πράγματα οι σύντροφοι -ότι δεν υπάρχουν δεύτερες σκέψεις- και η ενεργητικότητα που δείχνουν εδώ στην Πάτρα, με κάνουν να θέλω να αγωνιστώ και εγώ μαζί για κάτι καλύτερο”, τόνισε η Μαρία Θεοδωράτου, αποκλειστική νοσοκόμα.  

“Η προσπάθεια της Ανταρσίας στην Πάτρα είναι σάρκα από την σάρκα των αγώνων που έχουν δοθεί στην πόλη από την δεκαετία του '90 μέχρι σήμερα”, τόνισε ο Γιάννης Αγγελόπουλος στο κλείσιμο της συζήτησης που συντόνισε η Φωτεινή Λυσικάτου, χημικός, ενώ στον ίδιο τόνο μίλησαν και ο Γιώργος Πελεκούδας και ο Νεκτάριος Χάινταρ.


Yποψήφιοι 

Επικεφαλής:
Μπελιάς Δημήτρης,
τεχνολόγος Πολιτικός Μηχανικός.
 
Αγγελόπουλος Γιάννης,
μέλος του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ,
Αγγελόπουλος Χάρης,
εργοστασιακός εργάτης,
Αγγελοπούλου Νικολίτσα,
ιδιωτική υπάλληλος,
Αναστασίου Νίκος,
εργαζόμενος στην εστίαση,
Ασλανίδης Νίκος,
μεταπτυχιακός φοιτητής,
Βλασσόπουλος Κώστας,
Ιστορικός, καθηγητής ΑΕΙ,
Δάγλα Μαυρέτα,
φοιτήτρια ιατρικής,
Δουλαβέρη Αγγελική,
μεταφράστρια,
Δρακοπαναγιωτάκης Σπύρος,
νοσηλευτής στο ΠΓΝΠ,
Ζέζας Νίκος,
άνεργος συντηρητής έργων τέχνης,
Ηλιάδη Σοφία,
εκπαιδευτικός,
Θεοδωράτου Μαρία,
αποκλειστική νοσοκόμα,
Κάββουρα Αγγελική,
νοσηλεύτρια στο ΠΓΝΠ,
Κοκκόλης Λεωνίδας,
αναπληρωτής εκπαιδευτικός,
Κωνσταντίνου Άγγελος,
δημοσιογράφος,
Κωστόπουλος Χρήστος,
οικονομολόγος,
Λαζανάς Δημήτρης,
πρόεδρος εκπολιτιστικού συλλόγου νέων εργατικών κατοικιών Εγλυκάδας, συνταξιούχος,
Λαχανιώτη Τόνια,
ξενοδοχοϋπαλλήλος, πρώην περιφερειακή σύμβουλος Ιονίων Νήσων με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ,
Λύκος Νώντας,
εκπαιδευτικός,
Λυσικάτου Φωτεινή,
χημικός, μεταπτυχιακή φοιτήτρια,
Ματσινόπουλος Βασίλης,
συνταξιούχος μεταλλεργάτης,
Μπάνος Νέστορας,
Ιδ. Υπάλληλος,
Παπαβασιλείου Τίνα,
συνταξιούχος,
Πελεκούδας Γιώργος,
άνεργος,
Ρηγόπουλος Σπύρος,
εργαζόμενος στο ΙΤΥE ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, εκπρ. εργ. ΠΟΣΕΙΙΔ,
Ριζόπουλος Πάνος
Ιδ. Υπάλληλος,
Σίκα Ελένη
αποκλειστική νοσοκόμα,
Τούρκας Χρήστος,
άνεργος,
Τριανταφυλλόπουλος Γιώργος,
σπουδαστής - εργαζόμενος,
Τριχάς Μάνος,
Πολιτικός Μηχανικός,
Χάινταρ Νεκτάριος,
φοιτητής ιατρικής,
Χριστόπουλος Γιάννης,
διοικητικός ΣΟΨΥ,
Χρονόπουλος Χρήστος,
συνταξιούχος,
Χρυσανθόπουλος Νίκος,
ιδ. υπάλληλος, μουσικός (bandamadara),
Ψάρρης Μιχάλης,
νοσηλευτής στο ΠΓΝΠ