Εργατικό κίνημα
Συνταξιούχοι Εθνικής Τράπεζας: Στους δρόμους στις 9 Μάη

“Στις 9 του Μάη πρέπει να βουλιάξει η Αθήνα”, αυτό είναι το σύνθημα με το οποίο η Επιτροπή Αγώνα που συστάθηκε μετά την τεράστια Γενική Συνέλευση στις 11 Απρίλη, οργανώνει το μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας και τα δεκάδες μικρότερα που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα. 

Από τη Θεσσαλονίκη, τη Βέροια, τη Ξάνθη, την Καβάλα και την Κατερίνη, μέχρι το Βόλο, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, την Χαλκίδα, την Πάτρα, τον Πύργο, το Αργοστόλι, το Ναύπλιο, την Καλαμάτα αλλά και τα Χανιά, το Ρέθυμνο, τη Σητεία, τη Ρόδο, τη Χίο, χιλιάδες συνταξιούχοι της ΕΤΕ αναμένεται να βγουν στο δρόμο για να στείλουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν οποιαδήποτε λύση καταστρέφει το ΛΕΠΕΤΕ και διαλύει το ΤΥΠΕΤ.

“Ήδη ο υφυπουργός Πετρόπουλοις ανακοίνωσε πως στις 13 Μάη ετοιμάζεται να καταθέσει μέσα στο νομοσχέδιο για τις συντάξεις χηρείας, νομοθετική ρύθμιση που θα μας πετάει στο ΕΤΕΑΕΠ. Πρόκειται για ωμή καταπάτηση των δικαιωμάτων μας κατ' εντολή των θεσμών. Η κυβέρνηση που μέχρι πριν λίγο καιρό διατεινόταν πως δεν μπορεί να ανακατευτεί στο θέμα του ΛΕΠΕΤΕ γιατί είναι διμερές ζήτημα μεταξύ των συνταξιούχων και της τράπεζας, σήμερα έρχεται αυθαίρετα και χωρίς καμιά διαβούλευση μαζί μας να νομοθετήσει ενάντια στην θέληση της τεράστιας πλειοψηφίας των συναδέλφων όπως αυτή εκφράστηκε και στην συνέλευση της 11ης Απρίλη”, αναφέρει η Ιωάννα Παυλοπούλου συνταξιούχος της Εθνικής, μέλος του Συντονιστικού Δράσεων για το ΛΕΠΕΤΕ και το ΤΥΠΕΤ και της Επιτροπής αγώνα που προέκυψε από τη συνέλευση της 11ης Απρίλη. 

“Το συλλαλητήριο στις 9 Μάη έρχεται την κατάλληλη στιγμή. Μέσα στην προεκλογική περίοδο βάζουμε την πίεση και στέλνουμε το μήνυμα πως όλες αυτές οι μεθοδεύσεις δεν θα γίνουν αποδεκτές. Παρά τις τρικλοποδιές που προσπάθησε να βάλει το καινούριο ΔΣ του ΣΣΕΤΕ για να μην πραγματοποιηθεί η κινητοποίηση στις 9 Μάη, τελικά η πίεση της βάσης τους ανάγκασε να το δεχτούν και να καλέσουν. Φυσικά και δεν πρόκειται να οργανώσουν τίποτα, όμως πλέον το κομμάτι των συναδέλφων που αντιστέκεται έχει φτιάξει τα δικά του δίκτυα ικανά να οργανώσουν την κινητοποίηση. Ακόμα και μέσα στο Πάσχα καλούμε τους συναδέλφους να βρεθούν σε κινητοποιήσεις όπως ο αποκλεισμός του κεντρικού καταστήματος της Σταδίου στην Αθήνα που πραγματοποιήσαμε την Τρίτη 23/4, για να στείλουμε μήνυμα πως δεν αναστέλλουμε τον αγώνα μας ούτε μέσα στις γιορτές

Το επόμενο μεγάλο ραντεβού μας είναι η Πρωτομαγιά που θέλουμε να γίνει βήμα συσπείρωσης για να κλιμακώσουμε με την κινητοποίηση στις 9 Μάη.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να προστατεύσουν τις αποφάσεις της συνέλευσης και να στηρίξουν την Επιτροπή Αγώνα. Ξέρουν πολύ καλά πως οι χιλιάδες συνάδελφοι μας έδωσαν την έγκριση μέσα από την  Γενική Συνέλευση.  Εμείς καλούμε το ΔΣ του ΣΣΕΤΕ  να οργανώσει τη μεγάλη κινητοποίηση στις 9 Μάη”.

“Το αποτέλεσμα της 11ης Απρίλη είναι ξεκάθαρο. Οι συνταξιούχοι της Εθνικής δεν έχουν καμιά εμπιστοσύνη στο απερχόμενο ΔΣ του ΣΣΕΤΕ και ζητάνε εδώ και τώρα εκλογές. Μπορεί αυτοί μετά την παραίτηση του παλιού προεδρείου να βρήκαν άλλες φόρμουλες και πλειοψηφίες για να ξαναμπούν σε διαπραγματεύσεις με την τράπεζα και την κυβέρνηση, όμως η πλειοψηφία του κόσμου δεν τους θέλει να διαχειριστούν το θέμα του ΛΕΠΕΤΕ”, ανέφερε στην ΕΑ η Μαρία Μποζώνα μέλος της επιτροπής αγώνα που προέκυψε από τη συνέλευση της 11ης Απρίλη.

“Ήδη χιλιάδες συνάδελφοι πανελλαδικά μαζεύουν υπογραφές ζητώντας νέα Έκτακτη Γενική Συνέλευση με μοναδικό θέμα τις εκλογές. Ζητάμε εδώ και τώρα να τηρήσουν το καταστατικό μας δικαίωμα και να οδηγήσουν το σύλλογο σε εκλογές. Ήδη δεκάδες συνάδελφοι έχουν νιώσει αυτοπεποίθηση από τις τελευταίες εξελίξεις και αρχίζουν να κινητοποιούνται μαζί μας. Την επόμενη περίοδο οργανώνουμε τις κινητοποιήσεις μας με κεντρική αυτή στις 9 Μάη και με τη μαζική μας παρουσία θα επιβάλουμε πως θα μας ακούσουν και πως θα οδηγήσουν τον ΣΣΕΤΕ σε εκλογές για να μιλήσει ο απλός κόσμος”.