Διαβάσετε σε μορφή pdf το τεύχος
Γράμματα και σχόλια
Να σπάσει το απόστημα
Eίμαι 33 χρόνια φωτορεπόρτερ, υπήρξα ανταποκριτής της Ελευθεροτυπίας στα Βαλκάνια, έχω καλύψει όλα τα γεγονότα από το 1988. Πριν από 25 μέρες ακριβώς ήμουν μαζί με τον συνάδελφό μου τον Άγγελο Παππά στο καφενείο η Μουριά, στη συμβολή Καλλιδρομίου και Χ. Τρικούπη. Εγώ μόλις είχα επιστρέψει από τη Βόρεια Μακεδονία, έχοντας καλύψει όλα τα γεγονότα για την ΕφΣυν μαζί με τον συνάδελφο Νικόλα Ζηργάνο.
Κατά τις 4 χαιρετηθήκαμε και φύγαμε ο καθένας για τον προορισμό του. Τον Άγγελο τον βρήκαν στη Μαυρομιχάλη, ακριβώς πίσω από το 5ο Αστυνομικό Τμήμα και τον χτύπησαν δύο άτομα. Εμένα με βρήκανε στη Σμολένσκι και Ζωοδόχου Πηγής και με χτύπησαν δύο από πίσω και ένας από μπροστά με δαχτυλίδια στα χέρια που μου έσπασε τη μύτη και με τραυμάτισαν. Με μάζεψαν δύο παιδιά αιμόφυρτο και πεσμένο στην άσφαλτο. Ήταν μια οργανωμένη επίθεση.
Η στοχοποίησή μου έχει να κάνει με τη δραστηριότητά μου ως φωτορεπόρτερ σε αυτήν την ευαίσθητη περιοχή, στη Βόρεια Μακεδονία. Εδώ να προσθέσω ότι απειλητικά μηνύματα έχουν δεχθεί και άλλοι συνάδελφοί μου καθώς και να θυμίσω την επίθεση στον συνάδελφό μου Κωστή Νταντάμη που τον χτύπησαν στο εθνικιστικό συλλαλητήριο το Γενάρη στο Σύνταγμα.
Το απόστημα του φασισμού πρέπει επιτέλους να θεραπευτεί. Σαν εξαρχιώτης, γεννημένος ακριβώς απέναντι από εκεί που δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος, έχω την εντύπωση ότι επιτέθηκαν θέλοντας να κάνουν μια επίδειξη ισχύος, ότι μπορούν να πηγαίνουν στα Εξάρχεια στο υποτιθέμενο “άβατο” και να κάνουν ό,τι θέλουν. Είναι μια ύποπτη οργανωμένη κίνηση. Δεν θα τους περάσει, δυστυχώς για αυτούς.
Στις δημοτικές εκλογές θα είμαι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας, καθώς ούτως ή άλλως ιδεολογικά είμαι αριστερός άνθρωπος. Από την πρώτη στιγμή μόλις με έφεραν από το ΙΚΑ στην Αλεξάνδρας, ο Πέτρος Κωνσταντίνου ήρθε μετά από μια ώρα στο σπίτι μου και μου έφτιαχνε τα τραύματά μου. Κάθησε πέντε ώρες, την επομένη ξανάρθε. Έζησα μια στήριξη πραγματική, ανθρωπινή, που τα τελευταία χρόνια την έχουμε χάσει δυστυχώς. Και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που δέχτηκα να είμαι υποψήφιος.