Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Η “πρόβα τζενεράλε” στο ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ

Ο Πατέλης (σε κύκλο) επικεφαλής μηχνοκίνητου τάγματος. Ο αριθμός κυκλοφορίας που φαίνεται στη φωτό αναφέρεται στα δελτία ΔΙΑΣ για το Συνεργείο. Η φωτό είναι από το δίσκο Πατέλη.

Την περασμένη εβδομάδα στη δίκη για την επίθεση στον ΕΚΧ Συνεργείο, η υπεράσπιση Λαγού έβαλε ένα τεραστίων διαστάσεων αυτογκόλ: ζήτησε να έρθουν στο δικαστήριο τα δελτία των ομάδων ΔΙΑΣ που ήταν παρούσες στην επίθεση, πιστεύοντας ότι αυτά δεν θα γράφουν τίποτα. Τα δελτία όμως όχι μόνο επιβεβαίωναν πολλά από αυτά που είχαν αναδειχθεί στη δίκη, αλλά αποκάλυψαν και πολύ περισσότερα. Παρόντες στην επίθεση ήταν, εκτός από τους ήδη κατηγορούμενους, και οι Δήμου, Κομιάνος, Πατέλης, που είναι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα! 

Ο Πατέλης είναι ο ίδιος ο πυρηνάρχης της Νίκαιας. Αυτός που πήρε το οκ από το Λαγό και ειδοποίησε για να μαζευτεί το τάγμα εφόδου που θα δολοφονούσε τον Παύλο Φύσσα. Ο Δήμου είναι ο χρυσαυγίτης που έχει μιλήσει στην Καθημερινή για το βράδυ της δολοφονίας και έχει επιβεβαιώσει ότι το τάγμα εφόδου συγκροτήθηκε έξω από τα «γραφεία» της ΧΑ στη Νίκαια μετά από μηνύματα στα κινητά (τα μηνύματα του Πατέλη). Έχει επίσης πει ότι ο Κομιάνος ήταν ήδη εκεί και είπε ότι «πάμε για μάχη». Ο Δήμου ισχυρίζεται ότι μετά από αυτό τρόμαξε και έφυγε, καθώς στη ΧΑ είχε πάει λόγω ανάγκης, μόνο για να συμμετέχει στις διανομές τροφίμων. Τώρα ακόμα πιο δύσκολα μπορεί να ισχυριστεί κάτι τέτοιο. Γιατί αυτό που αποκαλύφθηκε στη δίκη του Συνεργείου είναι ότι το τάγμα εφόδου της Νίκαιας, δυο μήνες πριν από τη δολοφονία, έκανε πρόβα τζενεράλε πάνω στο Συνεργείο. Κανείς δεν βρέθηκε λοιπόν στο Κερατσίνι τυχαία. 

Η ύπαρξη του τάγματος πλέον επιβεβαιώνεται και σε μια δεύτερη επίθεση, πέρα από τη δολοφονία Φύσσα –και πέρα από τις χιλιάδες φωτογραφίες, τα δεκάδες βίντεο και τις ομιλίες με επαίνους από την ηγεσία. Πρόκειται για μια αποκάλυψη που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τη Χρυσή Αυγή συνολικά, και δεν άργησε να φτάσει και στο μεγάλο δικαστήριο. Στις 14/5 (358η συνεδρίαση), ο συνήγορος του Μίχου έφερε αυτά τα έγγραφα προς ανάγνωση (!) για να δείξει τη μη συμμετοχή του Μίχου, αφού δεν τον γράφουν τα δελτία. Η μάρτυρας υπεράσπισής του όμως, Α. Κουτσοπάνου, τον αναγνώρισε με βεβαιότητα στη φωτογραφία της επίθεσης! Στη συνέχεια η πολιτική αγωγή έφερε φωτογραφίες από το δίσκο Πατέλη που επιβεβαιώνουν ότι ένα από τα μηχανάκια που αναφέρονται στα δελτία της αστυνομίας είναι του πυρηνάρχη και είχε χρησιμοποιηθεί στις μοτοπορείες του τάγματος. 

Τώρα πια το δικαστήριο που δικάζει τη ΧΑ ως εγκληματική οργάνωση έχει στα χέρια του στοιχεία που κάνουν πιο χειροπιαστό από ποτέ ότι υπάρχει ένα μόνιμο τάγμα εφόδου που λειτουργεί με εντολές, οργανωμένα και ιεραρχικά, με αποκλειστικό σκοπό να κάνει επιθέσεις. Σε αυτό το τάγμα εφόδου επικεφαλής τον Ιούλιο του 2013 είχαν τεθεί οι βουλευτές Μίχος και –ο επιλεγμένος από τον Μιχαλολιάκο για να εκλεγεί ευρωβουλευτής- Λαγός. Αυτό το τάγμα εφόδου δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα λίγες βδομάδες αργότερα.

• Η δίκη του Συνεργείου συνεχίζεται στις 12/6.