Εργατικό κίνημα
IΝΤRΑCΟΜ: Αγώνας για ενιαίο σωματείο

Γενική συνέλευση πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της Intracom Telecom την Τρίτη 21/5 το πρωί ενώ αργότερα έστησαν κάλπες με βασικό ερώτημα το αν θα σπάσουν το κεντρικό σωματείο της Intracom σε δυο σωματεία, ένα για την Telecom και ένα για τον υπόλοιπο όμιλο της Intracom. Η Εργατική Αλληλεγγύη μίλησε με τον Γιάννη Θεοχάρη, εκλεγμένο μέλος στο ΔΣ του ενιαίου ως τώρα σωματείου με την παράταξη Πρωτοβουλία Γένοβα και υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με την Κόκκινη Ρωγμή στο Ηράκλειο Αττικής. 

“Καταλήξαμε τελικά να πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση στην Telecom και όχι σε όλο τον όμιλο -όπως κανονικά έπρεπε να γίνει- και όπως ήταν η πρόταση της παράταξής μας. Η μια και μοναδική παράταξη υπέρ της διατήρησης του σωματείου ήταν η δική μας. Όλες οι άλλες παρατάξεις ήταν ενάντια. Το βασικό επιχείρημα από τη δική μας μεριά είναι ότι το θέμα της δύναμης του σωματείου πρέπει να είναι ανεξάρτητο από την εργοδοσία. 

Η άποψη της πλειοψηφίας θέλει ένα σωματείο που να φτιαχτεί στα μέτρα της εργοδοσίας και χωρίς να έχει κανένα όπλο για να πιέσει με απεργία. Δώσαμε σήμερα τη μάχη της συνέλευση και έχουν ξεκινήσει οι ψηφοφορίες παντού και την Τετάρτη 22/5 θα έχουμε τα αποτελέσματα. Υπάρχει η εμπειρία σε όλον αυτόν τον κόσμο από αγώνες και απεργίες. Πιστεύουμε πως οι συνάδελφοι θα πάρουν την απόφαση για δυνάμωμα της συνδικαλιστικής δράσης σε όλο τον όμιλο της Intracom”.