Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
PRIDE 2019

Με φωτογραφίες από μεγάλες στιγμές του LGBTQI+ κινήματος και σύνθημα “Ο δρόμος έχει τη δική μας ιστορία” κυκλοφόρησε η αφίσα του Athens Pride 2019. Στην επέτειο των 50 χρόνων από το Stonewall, το φετινό Pride τιμά την εξέγερση που γέννησε το κίνημα για την απελευθέρωση των ομοφυλόφιλων και μας καλεί όλες και όλους στις 8 Ιούνη στην πλατεία Συντάγματος.

“Η πιο πολιτική αφίσα που έχει φτιάξει το Athens Pride! Μέσα σε μια περίοδο που όλοι προσπαθούν να μας πείσουν πως οι αγώνες είναι ξεπερασμένοι, το φετινό Pride τιμά τους αγώνες του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος και θυμάται τις ρίζες του. 50 χρόνια από το Stonewall, η εξέγερση και η επανάσταση είναι ξανά επίκαιρες! 8 Ιούνη στην πλατεία Συντάγματος”, αναφέρει η Ομάδα LGBTQI+ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Για την εξέγερση του 1969 στη Νέα Υόρκη, την πορεία του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος από τότε μέχρι σήμερα, τις κατακτήσεις του αλλά και τη συνέχεια του αγώνα για τη δικαίωσή του, διαβάστε το άρθρο “Stonewall - Πενήντα χρόνια μετά” στο περιοδικό Σοσιαλισμός από τα Κάτω που κυκλοφορεί. Το άρθρο υπογράφουν ο Βαγγέλης Χατζηνικολάου, μέλος των Proud Seniors Greece και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας” και η Αφροδίτη Φράγκου, μέλος της Ομάδας LGBTQI+ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με το “Εκτός των Τειχών” στο Μαρούσι.