Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Ομάδα LGBTQI+ ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Στηρίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε Δήμους, Περιφέρειες και Ευρωβουλή!

Στις εκλογές δυναμώνουμε την Αντικαπιταλιστική Αριστερά, στηρίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε Δήμους, Περιφέρειες και Ευρωβουλή!

Στις εκλογικές αναμετρήσεις στις 26 Μάη για δήμους, περιφέρειες και ευρωεκλογές συγκρούονται δύο κόσμοι. Από τη μία μεριά βρίσκονται όλες οι πολιτικές της λιτότητας, του σεξισμού, του ρατσισμού και της Ευρώπης-φρούριο. Οι επιθέσεις τους διαπερνούν τόσο το κεντρικό πολιτικό σκηνικό όσο και τις επιμέρους συνθήκες σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς. Από την άλλη πλευρά βρίσκεται ο κόσμος του αγώνα, των κινημάτων και της ελπίδας ότι μέσα στη χειρότερη κρίση του συστήματος μπορούμε να τα πάρουμε όλα πίσω. Και να παλέψουμε ακόμα πιο δυνατά για έναν κόσμο χωρίς κρίσεις και εκμετάλλευση, χωρίς καταπίεση και διακρίσεις.

Οι αγώνες μας όλα τα τελευταία χρόνια έχουν αναδείξει πως η δύναμή μας μεγαλώνει. Νέα εργατικά κομμάτια οργανώνονται και διεκδικούν. Παράλληλα, η νεολαία στα σχολεία και τις σχολές παλεύει ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της παιδείας και τη διάλυση των δημόσιων δομών της. Την ίδια στιγμή το αντιρατσιστικό κίνημα συντονίζεται διεθνώς σε μια σειρά από δράσεις και αιτήματα. Τα κινήματα ενάντια στην καταπίεση, από την Αμερική ως την Ασία αλλά και στην ίδια την Ευρώπη, ριζοσπαστικοποιούνται και παλεύουν για κατακτήσεις και πραγματικές αλλαγές στις ζωές μας.

Το ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα μπορεί να συντονίζεται, να συνεργάζεται και να βαθαίνει τις αναζητήσεις του. Το είδαμε αυτό σε μια σειρά από μικρές και μεγάλες κινητοποιήσεις, από την αντισεξιστική απεργία στις 8 Μάρτη, τις διαδηλώσεις και τις δράσεις που απαιτούν να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του Ζακ/ Zackie- Oh, μέχρι τις πορείες υπερηφάνειας που χρόνο το χρόνο γίνονται ακόμα πιο μαζικές.

Παρ’ όλα αυτά, οι μεγάλες προκλήσεις βρίσκονται ακόμα μπροστά μας. Παλεύουμε για να υλοποιηθούν όλα τα αιτήματά μας (διεύρυνση συμφώνου συμβίωσης, νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου χωρίς προϋποθέσεις, δικαίωμα γάμου και παιδοθεσίας κλπ.) ώστε να βελτιωθούν οι ζωές των ΛΟΑΤΚΙ+ και πολυσυντροφικών ανθρώπων και οικογενειών. Ταυτόχρονα οι αγώνες για καθολική πρόσβαση σε Υγεία, Παιδεία και εργασία, μάχες καθημερινές για τις ζωές μας, δίνονται σημείο το σημείο, κόντρα σε γραφειοκρατικούς θεσμούς και πολιτικές που μένουν στα μισά του δρόμου.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η μαζικότερη οργάνωση της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, βρέθηκε έμπρακτα στο πλευρό όλων όσων αγωνίζονται – από τις κινητοποιήσεις για να αλλάξουν οι νόμοι μέχρι τα Pride πανελλαδικά, τις διαδηλώσεις οργής για τη δολοφονία του Ζακ/Zackie και τις πορείες ενάντια σε ομο/τρανσφοβικές επιθέσεις. Βρέθηκε επίσης στην πρώτη γραμμή για να συνδεθεί το πολύχρωμο κίνημα με το αντιφασιστικό και το αντιρατσιστικό.

Αλλά η στήριξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν ήταν μόνο κινηματική. Έβαλε τα ζητήματα αυτά μαζικά μέσα στους χώρους δουλειάς, συνδέοντας τις μάχες και διεκδικώντας ώστε τα δικαιώματά μας να γίνουν υπόθεση όλης της εργατικής τάξης. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να κερδίσουμε: βάζοντας μπροστά τη συλλογική μας δύναμη. Το ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα είναι διαχρονικά ένα ρεύμα αντίστασης που ό,τι έχει κερδίσει το έχει κατακτήσει με σκληρούς αγώνες – τίποτα δεν του έχει χαριστεί. Ουσιαστικό ρόλο για τη συνέχεια μπορεί να παίξει η πολιτική συζήτηση που ανοίγει με χίλιες δυο αφορμές αυτή την περίοδο και διεκδικεί συνολικές απαντήσεις. Το ζητούμενο είναι να βρούμε τις ρίζες της καταπίεσης αλλά και το πώς μπορούμε να παλέψουμε συνολικά για μια άλλη κοινωνία.

Ως ομάδα LGBTQI+ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλούμε τον κόσμο του πολύχρωμου κινήματος να στηρίξει τα ψηφοδέλτια της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. Σ’ αυτά συμμετέχουν δεκάδες ΛΟΑΤΚΙ+ αγωνιστές και αγωνίστριες που θέτουν υποψηφιότητα σε δήμους, περιφέρειες και ευρωβουλή. Στόχος μας είναι να δυναμώσει η φωνή της αντίστασης και των αγώνων από τα κάτω. Για να συνεχίσουμε με μεγαλύτερες δυνάμεις σε όλες τις μάχες που ανοίγονται μπροστά μας. Ελάτε να τις οργανώσουμε μαζί!

Ομάδα LGBTQI+ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ