ΑΣΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ: Ενημέρωση από τη συνέλευση των Ιρανών Πολιτικών Προσφύγων

Στην συζήτηση ενημερώσαμε ότι επικοινώνησαν επίσης μαζί μας το ΠΑΜΕ, ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και το ΣΕΚ και οι οποίοι μας δήλωσαν ότι θα στηρίξουν τον αγώνα μας και ό,τι αποφασίσουμε.

Έγινε επίσης ενημέρωση για την επίσκεψη του πρύτανη κ. Σημόπουλου, ο οποίος μας ζήτησε να βγάλουμε το όνομά του από το κάλεσμα που είχαμε για τη συνέλευση, δηλώνοντας μας ότι και o ίδιος στηρίζει τον αγώνα μας.
Εμείς απαντήσαμε ότι τον αγώνα μας τον υποστηρίζουν οι φοιτητές που μας φιλοξενούν και οι οποίοι, όπως δήλωσε και μία εκπρόσωπος των φοιτητών κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης, μας στηρίζουν με απόφαση της γενικής τους συνέλευσης και πως όταν η πρυτανεία είχε φέρει τα ΜΑΤ και είχαν πιάσει έναν από τους πρόσφυγες, αυτός αφέθηκε ελεύθερος ύστερα από παρέμβαση των φοιτητών.Προτείναμε να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 Μαΐου στα γραφεία της επιτροπής εξέτασης ασύλου στο Βύρωνα, κατά τη διάρκεια της οποίας μια επιτροπή από τους πρόσφυγες θα μιλήσει με τους εκεί αρμόδιους και θα μεταφέρει τα αιτήματα του αγώνα μας. Προτείναμε επίσης, το απόγευμα της ίδια μέρας να πραγματοποιηθεί συνέλευση στην οποία θα παρθούν αποφάσεις για περαιτέρω δράσεις.

Την Τετάρτη στη Συνέλευση θα παρουσιαστεί το κείμενο που θα κυκλοφορήσει για την κινητοποίηση.
Στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη ήταν παρών και εκπρόσωπος των Αφγανών πολιτικών προσφύγων που συμφώνησε σε κοινές κινήσεις παρεμβάσεων και δράσεων.Θέλουμε επίσης να ενημερώσουμε ότι στον αγώνα μας για το πολιτικό άσυλο επιθυμία μας είναι η κοινή δράση και η συνεύρεση και με άλλα κομμάτια προσφύγων.